ΕΠΣ Ξάνθης: Κινήσεις για να επιστρέψει στα πρωταθλήματα η Κοτύλη

Φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την μεγαλύτερη στιγμή στην ποδοσφαιρική ιστορία της Κοτύλης: τη συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης απέναντι στον πολυνίκη Ορφέα.

Η επέτειος αυτή βρήκε την μειονοτική ομάδα εκτός πρωταθλημάτων με δική της απόφαση, αφού αν και είχε κάνει όλα της τα χαρτιά και διαθέτει τις απαραίτητες αναγνωρίσεις από την ΕΠΟ και την ΓΓΑ, επέλεξε να μην δηλώσει συμμετοχή στην σεζόν 2022-2023.

Η Κοτύλη αποχώρησε στη μέση των πρωταθλημάτων το 2021, εν μέσω και των προβλημάτων που εντάθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού. Πλέον ωστόσο στο χωριό οι άνθρωποί της κάνουν αυτήν την περίοδο κινήσεις για την δυναμική επιστροφή της ομάδας.

Όλα δείχνουν ότι η Κοτύλη θα δηλωθεί τη νέα σεζόν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης και φυσικά θα εκκινήσει από την κατώτερη κατηγορία. Έτσι κι αλλιώς πέρυσι στην Γ’ Κατηγορία θα μετείχε αν δηλωνόταν. Δεν το έπραξε. Εφόσον το κάνει φέτος, θα εκκινήσει από εκεί – εκτός κι αν στο μεταξύ αποφασιστεί η περίφημη αναδιάρθρωση και ανέβει κατηγορία.