«Εξελίξεις στο Αθλητικό Δίκαιο: Νέες προοπτικές και διαρκείς προβληματισμοί» με σημαντικούς εισηγητές στο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Το δικηγορικό γραφείο AP Sports Law, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Εξελίξεις στο Αθλητικό Δίκαιο: Νέες προοπτικές & διαρκείς προβληματισμοί» το Σάββατο 10 Ιουνίου και ώρες 15.00 – 19.00 στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του 31ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στις 9-11 Ιουνίου, ΣΕΦΑΑ, ΔΠΘ στην Κομοτηνή (https://icpess.gr/). Ο επικεφαλής του AP Sports Law, Άλκης Παπαντωνίου και οι συνεργάτες του, μελετούν διαρκείς και νέες προκλήσεις του αθλητικού δικαίου και προσκαλούν τους εν ενεργεία και εν δυνάμει επαγγελματίες του αθλητισμού σε μία σπάνια και εξειδικευμένη συζήτηση για τις αλλαγές που επήλθαν τα τελευταία χρόνια -αλλά και αυτές που αναμένονται- στα επαγγέλματα του αθλητισμού δια μέσου του αθλητικού δικαίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, ακαδημαϊκούς και φοιτητές με ενδιαφέρον για το πλαίσιο που διέπει τον αθλητικό χώρο (Νομική, ΣΕΦΑΑ, ΤΟΔΑ), αθλητές και συλλογικά όργανα εκπροσώπησης, προπονητές και συλλογικά όργανα εκπροσώπησης, διαμεσολαβητές/μάνατζερς αθλητικά σωματεία και αθλητικές ενώσεις. Καλεσμένοι οι διακεκριμένοι εισηγητές, ο καθηγητής Νομικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης και η δικηγόρος αθλητικού δικαίου και FIFA Football Agent Deniz Akbiyik.

Οι εισηγήσεις που θα παρουσιαστούν:

  • Ο αθλητισμός μεταξύ κρατικής παρέμβασης και αυτονομίας (Κωνσταντίνος Ρέμελης, καθηγητής Νομικής ΔΠΘ)
  • «Στιγμιότυπα» επίκαιρης νομολογίας αθλητικών δικαιοδοτικών οργάνων (Άλκης Παπαντωνίου, MSc Αθλητικού Δικαίου, UEFA Pro Bono Counsel, FIBA Member of Disciplinary Panel Anti-Doping Division)
  • Μάνατζερς Αθλητών: Ισχύον πλαίσιο, επαγγελματικές ευκαιρίες και ο νέος κανονισμός της FIFA (Deniz Αkiybik, FIFA Football Agent, Δικηγόρος Αθλητικού Δικαίου)
  • Συμβάσεις στον αθλητισμό (Βασίλης Φωτίου, LLM Αθλητικού Δικαίου)
  • Ο προπονητής στην εθνική και διεθνή έννομη τάξη (Δημήτρης Πουλακίδας, MSc Οργάνωση Αθλητικών Δρώμενων)
  • Τα e-sports στην αθλητική έννομη τάξη (Νίκος Κιλμπασάνης, LLM Αθλητικού Δικαίου).