Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Για δυο αποτελέσματα θα πάει ο Άρης Πετεινού στον τελικό ανόδου με τον Βώλακα! Όλα τα σενάρια

Η προτελευταία αγωνιστική ξεκαθάρισε τα πράγματα ως προς την άνοδο για τις δυο από τις τρεις ομάδες του ειδικού πρωταθλήματος των μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ορέστης Ορεστιάδας και Νίκη Ευκαρπίας είναι οι δυο ομάδες που ήδη εξασφάλισαν και μαθηματικά την άνοδο, ενώ η τρίτη ομάδα που θα τους ακολουθήσει θα είναι μία εκ των Αρη Πετεινού και Δόξας Βώλακα που θα παίξουν μεταξύ τους τελικό την προσεχή Κυριακή στην Ξάνθη.

Οι δυο ομάδες είναι ισόβαθμες με 9 βαθμούς. Γίνεται προφανές ότι όποια από τις δύο κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, θα προσπεράσει την άλλη και θα εξασφαλίσει το τρίτο εισιτήριο. Τι θα γίνει όμως αν έρθουν ισόπαλες;

Τότε, με βάση τον ΚΑΠ και τα κριτήρια ισοβαθμιών, θα μετρήσει η διαφορά των τερμάτων στο σύνολο του πρωταθλήματος. Αυτή τη στιγμή ο Αρης Πετεινού έχει 9 γκολ υπέρ και 4 κατά, άρα είναι στο +5 ενώ η Δόξα Βώλακα είναι μόλις στο +1, αφου τα δικά της τέρματα είναι 8-7.

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Αρης Πετεινού θα υπερτερεί της Δόξας Βώλακα είτε έχουμε μεταυ τυς διπλή ισοβαθμία στους 10 βαθμούς είτε τριπλή, εφόσον η Νίκη Ευκαρπίας ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στις Σέρρες από την Αμμουδιά. Αρα τα σενάρια δεν είναι πολλά και συνοψίζονται σε έναν κανόνα:

Ο Άρης Πετεινού στο ματς με την Δόξα Βώλακα κυνηγάει δύο αποτελέσματα, αφού ανεβαίνει τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία. Οι πρωταθλητές ΕΠΣ Δράμας πάνε στην Γ Εθνική μόνο αν φύγουν με διπλό από την Ξάνθη…