Ας αρχίσουν οι χοροί στην Ορεστιάδα! Γιορτάζει έναν αιώνα ιστορίας με επιστροφή του Ορέστη στη Γ’ Εθνική μετά από 25 ολόκληρα χρόνια!!!

Η Ορεστιάδα θεωρείται η πιο νέα ελληνική πόλη, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή της Συνθηκης της Λωζάννης το 1923. Φέτος η πόλη γιορτάζει 100 χρόνια ιστορίας και τα γιορτάζει με το καμάρι της, τον Ορέστη, όχι απά να αναδεικνύεται πρωταθλητής Εβρου για 11η φορά στην ιστορία του αλλά και να επιστρέφει στην Γ’ Εθνική μετά από ένα τέταρτο του αιώνα.

Ηταν την σεζόν 1997-1998, κατά την διάρκεια της οποίας κληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδος και έπαιξε έτσι τους σημαντικότερους ίσως αγώνες της ιστορία του, όταν η ομάδα του Ορέστη μετά από τρεις επιτυχεις σεζόν στην Γ’ Εθνική, δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία. Συγκεντρώνοντας 33 βαθμούς σε 28 αγώνες του Βορείου Ομίλου, υποβιβαζόταν στην τότε Δ’ Εθνική μαζί με Αναγέννηση Αρτας, Απόλλωνα Λάρισας, Αγροτικό Αστέρα, Τύρναβο και τον Ορφέα Αλεξανδρούπολης.

Εκτοτε ο Ορέστης δεν είχε καταφέρει να σηκώσει και πάλι κεφάλι. Σχεδόν αμέσως υποβιβάστηκε στο τοπικό της ΕΠΣ Έβρου και μπορεί στο διάστημα του 21ου αιώνα να έχει κατακτήσει πέντε φορές το πρωτάθλημα, ποτέ όμως δεν κατάφερε να κάνει το άλμα για πιο μεγάλα σαλόνια εθνικών κατηγοριών. Και ακόμα και όταν το κατάφερε πριν τέσσερα χρόνια, δεν αποδέχθηκε αυτήν την άνοδο καθώς δεν υπήρχε το διοικητικό σχήμα που να μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες και τα έξοδα παρουσίας της ομάδας στη Γ΄Εθνική.

Το 2019 μπορεί να μην είναι μακρινό, όμως το πάθημα έγινε μάθημα και έτσι ο Ορέστης πιο ώριμος και πιο έμπειρος, κερδίζοντας τον Αρη Πετεινού το απόγευμα της Κυριακής, απολαμβάνει πλέον την κορυφή της βαθμολογίας του ειδικού πρωταθλήματος των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ, κυρίως όμως απολαμβάνει την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στην Γ’ Εθνική. 25 χρόνια ήταν πολλά…