Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Μέχρι και (διπλό) σενάριο τετραπλής ισοβαθμίας στα υπαρκτα ενδεχόμενα του ομίλου των Θρακιωτών

Πολλά είναι τα σενάρια για το πως μπορει να εξελιχθεί η τεική βαθμολογία στον Α’ Ομιλο των Μπαράζ Ανόδου στη Γ’ Εθνική, αλλά ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι υπάρχει όχι ένα αλλά δύο σενάρια που θελουν… τετραπλή ισοβαθμία. Και μάλιστα, από αυτήν την τετραπλή ισοβαθμία θα κερδίσουν άνοδο όχι τρεις αλλά οι δύο ομάδες, αφού θα είναι ισοβαθμία στην 2η θέση.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να προκύψει το σενάριο αυτό είναι αφενός να μην έρθει διπλό την Κυριακή στην Ορεστιάδα, αφετέρου στην τελευταια αγωνιστική να αναδειχθούν ισοπαλοι ο Αρης Πετεινού και η Δόξα Βώλακα στην Ξάνθη. Σε αυτήν την περίπτωση και εφόσον επίσης η Αμμουδιά κανει το δύο στα δύο και η Ευκαρπία νικήσει στο εναπομείναν ματς, υπάρχουν δύο περιπτώσεις τετραπλής ισοβαθμίας ανάλογα με το αποτέλεσμα στον Βόρειο Εβρο.

Αν κερδίσει ο Ορέστης τον Πετεινό πάει στους 11 βαθμούς και με βάση αυτό το σενάριο εξασφαλίζει 1η θέση. Πίσω του στην 2η ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθούν μαζί στους 10 βαθμούς ο Αρης Πετεινού, η Δόξα Βώλακας (θα αρκει ισοπαλια στο μεταξυ τους ματς), ο Ηρακλής Αμμουδιας (εφοσον κανει το θαυματουργο δύο στα δύο) και η Νίκη Ευκαρπίας (αν περιοριστεί μόνο στη νίκη επί της Δοξας Νέου Σιδηροχωρίου).

Αν έρθει ισοπαλία στο Ορέστης – Πετεινός και έχουμε την τελευταία αγωνιστική επίσης ισοπαλίες του Ορέστη στην Ελευθερούπολη και του Πετεινου με τον Βώλακα, τότε θα ειναι ο Πετεινός στους 11 βαθμους κατακτωντας πιθανά την 1η θέση και στην περίπτωση αυτή η ισοβαθμια στην 2η, πάντα με τον συνδυασμό αποτελεσμάτων που προαναφέρθηκαν (διπλή νίκη Αμμουδιάς και μια νίκη Ευκαρπίας) θα αφορά Ορέστη, Βώλακα, Ευκαρπία και Αμμουδιά.

Και στις δύο τετραπλές ισοβαθμίες, ουσιαστικά θα αναζητουμε τις δυο ομάδες που θα ακολουθούν τους πρωτοπορους στην Γ’ Εθνική. Και θα τους αναζητουμε με βαση τα γνωστα κριτηρια ισοβαθμιων, δηλαδη σε πρωτη φάση φτιάχνοντας ξεχωριστο βαθμολογικό πινακακι με τους βαθμούς και τα τέρματα των ομάδων που θα ισοβαθμούν μόνο στα μεταξυ τους παιχνιδια. Βέβαια, όλα αυτα τα σενάρια ίσως και να φαντάζουν τραβηγμένα, οπότε ας αναμείνουμε το ξεκαθάρισμα που θα γίνει το απόγευμα της Κυριακής, πριν την τελευταία αγωνιστική….