Εκλογές 2023: Υποψήφιος με Τζανέρ Ιμάμ ο διαγραφείς από τον Οντέρ Μουμίν πρώην αντιδήμαρχος Ιάσμου και πρώην γκολκίπερ Αρήφ Μεμέτ

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι με την παράταξη του Τζανέρ Ιμάμ για τον Δήμο Ιάσμου θα κατέβει ως υποψήφιος ο Αρήφ Μεχμέτ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους σε ψήφους με την παράταξη του πρώην Δημάρχου Οντέρ Μουμίν στις εκλογές του 2019 και διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ιάσμου για ένα χρόνο.

Ο Αρήφ Μεχμέτ είναι γεννημένος το 1986 και κατοικεί στον οικισμό Ληνό. Υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για περίπου 20 χρόνια στην θέση του τερματοφύλακα. Παράλληλα, ακόμα και αφότου εγκατέλειε την ενεργό δράση συνέχιζε την υποστήριξη σε ομάδες της περιοχής ως χορηγός, όπως στον Αετό Μίσχου την σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Διατηρεί ατομική επιχείρηση συνεργείου αυτοκινήτων από το 2008 έως και σήμερα, είναι παντρεμένος και είναι πατέρας ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος Μειονοτικού Λυκείου Κομοτηνής.

Εξελέγη για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές (26-5-2019) συγκεντρώνοντας σχεδόν 900 ψήφους και διατέλεσε Αντιδήμαρχος για ένα χρόνο. Επιπλέον υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για περίπου 2 χρόνια. Ωστόσο την τελευταία διετία συνέχιζε ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Την διαγραφή του από τη δημοτική παράταξη «Εμπρός» είχε ζητήσει ο επικεφαλής της και πρώην δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, κατηγορώντας τον ακόμα και για ποινικά αδικήματα και κυρίως για «διαρκώς προσβλητική και εξυβριστική συμπεριφορά, που πολλές φορές εμπεριείχε και χαρακτήρα απειλών».

Με την επίσημη ανακοινωση του Αρήφ Μεχμέτ από τον υποψηφιο δήμαρχο Ιάσμου Ιμάμ Τζανέρ επιβεβαιώθηκε προ έτους πληροφορία που είχε μεταδώσει το komotinipress, το οποίο είχε εκτενές άρθρο στην αντιδραση που είχε προκαλέσει στον Αρηφ Μεχμέτ μια ανάρτηση μέλους του ΕΟΣ Κομοτηνής.

Στην ανάρτηση γινόταν αναφορά σε μια κυριακάτικη εξόρμηση που είχε ως αφετηρία το χωριό Ληνός του Δήμου Ιασμου, «οι κάτοικοι του οποίου είναι Έλληνες Πομάκοι που προέρχονται από ορεινό χωριό το οποίο εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στη σημερινή τοποθεσία», όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στην ανάρτητη του μέλους του ΕΟΣ Κομοτηνής.

«Τα κίνητρα του κ. Μεχμέτ Αρήφ, πρέπει ν’αναζητηθούν στον μακρόπνοο σχεδιασμό των τουρκικών παρακρατικών δομών που δρουν στην περιοχή και στην όξυνση που καλλιεργεί το τουρκικό Προξενείο στον Δήμο Ιάσμου προωθώντας τον συνδυασμό του κ. Ιμάμ Τζανέρ», ανέφερε τότε ο διαχειριστής του komotinipress Νίκος Αρβανίτης κατηγορώντας τον Αρήφ Μεχμέτ ως «υπέρμαχο του εκτουρκισμού των Πομάκων».

Κάτι παραπάνω από έξι μήνες μετά από εκείνο το δημοσίευμα, ο Αρήφ Μεχμέτ συντάσσεται επισήμως στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Ιμάμ Τζανέρ.

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά, διαβάζοντας την ανάρτηση μέλους του ΕΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ που δημοσιεύθηκε προ τριών ημερών: