Στα τρία οι οπαδοί του ΑΟΞ για το νέο έμβλημα – Ποιοι επώνυμοι είναι υπέρ της κάθε πρότασης και ποιοι τους ρίχνουν «μαύρο»

Στα τρία έχουν χωριστεί οι φίλοι του ΑΟΞ από το απόγευμα της Τρίτης, οπότε και τέθηκαν σε ψηφοφορία από το facebook του συλλόγου οι δύο προτάσεις της διοίκησης για το νέο του έμβλημα.

Μέχρι και το πρωί της Παρασκευής στην ψηφοφορία έχουν λάβει μέρος λιγότερα από 1.000 άτομα, με την διαφορά να είναι μόλις 42 ψήφους. Συγκεκριμένα, 482 ψήφους λαμβάνει η μία πρόταση (που έχει κάπως περίεργα γραμμένο το ΑΟΞ εντός πλαισίου κάτω από τον Δημόκριτο) ενώ 440 η δεύτερη (που είναι πιο απλοϊκή, σε σχέση με την προηγούμενη, αν και στην ίδια περίπου λογική).

Μεταξύ αυτών που ψήφισαν το πρώτο σήμα είναι ο Αλέξανδρος Γιαλάογλου (αντιπρόεδρος του νέου ΔΣ του ΑΟΞ) καθώς και ο πατέρας του Στέργιος (γνωστός δικηγόρος), ο Ηλίας Μπουναρτζής (μέλος του νέου ΔΣ) καθώς και ο γιος του Αναστάσης (παίκτης των ακαδημιών της Ξανθς), ο Χάρης Ευφραιμίδης (υπεύθυνος του γραφείου Τύπου), ο Άρης Καραμανίδης (παλιός πρόεδρος των XanthiFans), ο Λευτέρης Κασαπίδης (αντιπρόεδρος του τελευταίου ΔΣ των XanthiFans) καθώς και ο ερασιτέχνης ποδοσφαριστής Γιάννης Ζαγναφέρης και η αδελφή του Ευτυχία (παιδιά του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης). Ακόμα, ο παλιος συντάκτης του XanthiSports και γενικός αρχηγός σε Κεσάνη Ερασμίου και Ασπίδα Ξάνθης Νίκος Καλαϊτζόγλου, ο διαχειριστής του aoxtalk Σταυρος Συρόπουλος, ο Κομοτηναίος εικονολήπτης της Lega Αρμάν Τοροσιάν ενώ αίσθηση προκαλεί ότι από παλιούς παίκτες της ΠΑΕ έσπευσε να ταχθεί υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης ο Έρικ Γεντρισεκ.

Μεταξύ εκείνων που ψήφισαν το δεύτερο σήμα είναι ο Βασίλης Τοροσίδης αλλά και ο Κώστας Τσαμούρης, παίκτης που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του ΑΟΞ. Ακόμα οι Μιχάλης Ρεκάρης και Παύλος Δάγκας (μέλη του νέου ΔΣ του ΑΟΞ), η παλιά πρωταθλήτρια του στίβου Πηνελόπη Δάγκα και ο σύζυγός της και μέχρι πρόσφατα προπονητής της Ασπίδας Νίκος Χατζηπαρασκευάς, ο Παναγιώτης Καμαράκης (πρώην κόουτς της Ασπίδας αλλά και του Ορφέα Ξάνθης), o Πόλυς Φωτιάδης (παλιος πρόεδρος των Ποντίων Ευμοίρου και γνωστός οπαδός του Αρη και των Εθνικών Ομάδων), η Ευαγγελία Κατσαρού (διεθνής ποδοσφαιρίστρια, πρώην αρχηγός της Βασίλισσας και νυν της Ελπίδας Γενισέας), ο Μιχάλης Ντάκος (παλαίμαχος διαιτητής Α’ Εθνικης) και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης (γνωστός παιδίατρος της Ξάνθης και δημοτικός σύμβουλος). Αίσθηση προκαλεί ακόμα ότι τάχθηκαν με αυτήν την πρόταση ο Αλεξανδρουπολίτης δημοσιογράφος Γιώργος Πανταζίδης (από τα ιδρυτικά μελη του ThrakiSportS, νυν αρχισυντάκτης στην εφημερίδα “Γνώμη”), ο επίσης Αλεξανδρουπολίτης αθλητικός συντάκτης Κοσμάς Πανταζής (Δέλτα Tηλεόραση, SportsAddict, παλαιότερα και στο ThrakiSportS), ο Κομοτηναίος συντάκτης της Θρακικής Αγοράς και υποψηφιος βουλευτής Στέφανος Κούκλαρης, το… κολυμβητικό τμήμα του Λεύκιππου Ξάνθης, ο Γιάννης Παϊτάρης (γιος του στελέχους του Λεύκιππου αλλά και των XanthiFans παλαιότερα Στέφανου) αλλά και ο… Panserraikos24 (fan page της ομάδας των Σερρών, με τους οπαδούς του οποίου ήταν αδελφοποιημένοι αυτοί της Ξάνθης).

Πάντως υπάρχει και μια τρίτη τάση, που αποδεικνύεται αρκετά ισχυρή, η οποία διαφωνεί και με τα δύο προτεινόμενα εμβλήματα αλλά και την διαδικασία της ψηφοφορίας μέσω facebook, κάτι στο οποίο διαφώνησε ευθέως με επίσημη ανακοίνωση και ο Σύλλογος Παλαιμάχων του ΑΟΞ, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μπάμπης Χατζημεστής. Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα από τα σχόλια που συνοδεύουν την ανάρτηση με την οποία παρουσιάστηκαν τα δυο σήματα αλλά και η διαδικασία της ψηφοφορίας:

Με όλο το σεβασμό προς τον σύλλογο έπρεπε να υπάρχει και η επιλογή με το Δημόκριτο μέσα σε έναν κύκλο όπως παλια...

Πέρα από το εικαστικό, που εξ ορισμού έχει μία υποκειμενικότητα, έχουμε δύο σήματα που γράφουν ΑΟΞ F.C. (και μάλιστα μισοί ελληνικοί χαρακτήρες και μισοί λατινικοί!), δηλαδή δύο αρκτικόλεξα (!) τα οποία -σε πλήρη ανάπτυξη- σημαίνουν Αθλητικός Όμιλος Ξάνθη Ποδοσφαιρικός Όμιλος. Και πρέπει να... τσακωθεί κόσμος για το ποιο απ' τα δύο είναι λογικό να επιλεγεί! Τι Ρεάλ, τι... σουρεάλ!

Είναι κρίμα ο λογότυπος, κάτι τόσο σημαντικό, όσο σημαντικός είναι και ο σύλλογος του ΑΟΞ για την πόλη, να αποφασίζεται σε μία πρόχειρη δημόσια ψηφοφορία

Εφόσον λέτε για απόλυτη σεβασμό στην ιστορία της ομάδος πρέπει να παραμείνει το αρχικό έμβλημα της ομάδος που ήταν αυτό που ξεκίνησε η ομάδα να παίζει Β' εθνική και τον πρώτο χρόνο στην Α' εθνική....δεν θα μπούμε στα χνάρια του Πανόπουλου που μας παραποίησε το σήμα έξι φορές...
ο Δημόκριτος πρέπει να μπει σε κύκλο... γνώμη μου κανένα από τα δύο


Ο γραφίστας συνήθως δίνει περισσότερες επιλογές... μόνο δύο;

Με ολο τον σεβασμο που τρεφω στην ομαδα της Ξανθης θα προτιμησουσα τον Καλπαζιδη μεσα σε κύκλο ή ακομή καλύτερα εναν σερβιτόρο!!!
Γιατί όχι ρε παιδιά το σήμα που είχε ο ΑΟΞ κατά την ίδρυσή του? Με τον Δημόκριτο σε κύκλο κ το 1967. Άλλωστε, προτάσσουμε το επιχείρημα ότι ο ΑΟΞ δεν πέθανε κ η ιστορία συνεχίζεται


Φίλοι μου Αοξαρες με όλο το σεβασμό προς τον σύλλογο και το πρόσωπο σας έχω μία ένσταση. Βλέπω ολοένα και περισσότερες ομάδες να μετατρέπουν τα σήματα τούς σε αυτή τη μορφή με αυτό το σχήμα το οποίο δεν ξέρω αν έχει τίτλο να το χαρακτηρίζει, προσωπικά μου θυμίζει ασπίδα. Εμένα δεν μου αρέσει και έχει γίνει και 'σουπα'. Δεδομένου ότι ο καθένας λέει το μακρύ και το κοντό του οφείλω να πω ότι θα μου άρεσε να δω τον Δημόκριτο μέσα σε έναν κύκλο όπως παλιά ή και μόνο τον Δημόκριτο και από κάτω να γράφει ΑΟΞ.

βασικά στο ένα γράφει ΑΟ7 η ΑΟΖ ( όπως το δει κανείς ) πάντως ΑΟΞ δεν γράφει 

Τους έφτιαχνα καλύτερο σήμα σε 2 μέρες με 10 ευρώ!

1985,και πάλι 1985.

Δυστυχώς απ ότι βλέπω θα πρέπει ν αποδεχτούμε την επιλογή του μεγαλύτερου πλήθους που επιλέγει κάτι μεταμοντέρνο. Το θέμα είναι ότι ακόμα κ σ κάτι απλό υπάρχουν άτομα π πατάνε κάτι άλλο πέρα από τις δυο επιλογές του δημοψηφίσματος. Καλύτερα σε πλατφόρμα να γινόταν κ όχι στο Facebook.