Europa League: Πήρε ρεβάνς για τη γκολάρα του… «Τόρο» η Σεβίλλη και κατέκτησε για 7η φορά το τρόπαιο κόντρα στη Ρόμα του Μουρίνιο

Ήταν 14 Αυγούστου του 2015 όταν η Ρόμα υποδεχόταν την Σεβίλλη σε φιλικό παιχνίδι στο Ολίμπικο, με τον Βασίλη Τοροσίδη να είναι εκ των πρωταγωνιστών και μάλιστα να σημειώνει το δεύτερο τέρμα της συνάντησης που έληξε με το απολαυστικό σκορ 6-4.

Οκτώ χρόνια μετά, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο Στάδιο Φέρεντς Πούσκας της Βουδαπέστης την Σεβίλλη στον τελικό του Europa League, που απλά, ΔΕΝ ΤΟΝ ΧΑΝΕΙ ΠΟΤΈ.

Ακόμα κι αν χρειαστεί να παίξει 145 λεπτά, ακόμα κι αν χρειαστεί τα πέναλτι, ακόμα κι αν απέναντί της είχε τον Ζοζέ Μουρίνιο που δεν είχε ηττηθεί σε ευρωπαϊκό τελικό.

Το 4-1 στα πέναλτι κόντρα στη Ρόμα της έδωσε το τρόπαιο για 7η φορά στην ιστορία της, με τον Γκονσάλο Μοντιέλ να ευστοχεί στο νικητήριο πέναλτι όπως έκανε προ μηνών για την Αργεντινή.

Οι Ρωμαίοι πήραν προβάδισμα με τον Πάουλο Ντιμπάλα ύστερα από υπέροχη ασίστ του Τζιανλούκα Μαντσίνι, ο οποίος στη συνέχεια σημείωσε αυτογκόλ, με το 1-1 να οδηγεί τις δύο ομάδες στην παράταση. Η κούραση έφερε τα πέναλτι, όπου ο Ιταλός αμυντικός και ο παρτενέρ του στα στόπερ της Ρόμα, Ιμπάνιεζ, νικήθηκαν από τον Γιασίν Μπουνού.