Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Πώς το Σιδηροχώρι μπορεί να στείλει από σήμερα στη Γ’ Εθνική Αρη Πετεινού και Ορέστη Ορεστιάδας

Ο αγώνας της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με την Δόξα Βώλακα στην Δράμα αναβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης λόγω κακών καιρικών συνθηκων και έχει μεταφερθεί για 24 ώρες μετά, το απόγευμα της Πέμπτης.

Στον αγωνα αυτον θα έχουν τον νου τους όλες οι ομάδες του 1ου Ομίλου των Μπαράζ των Πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική και κυρίως οι δυο πρωτοπόροι, οι πρωταθλητές των ΕΠΣ Ξάνθης και Εβρου Αρης Πετεινού και Ορέστης Ορεστιάδς που παίζουν αντίπαλοι την προσεχή Κυριακή στον Βόρειο Εβρο.

Βασικά, οι δυο ομάδες της Θράκης θα ελπίζουν από ένα δώρο από την έτερη θρακιώτικη ομάδα των Μπαράζ, την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου. Μπορεί οι Κομοτηναίοι να έχουν μόλις έναν βαθμό και κυρίως να μην έχουν πετύχει γκολ σε αυτήν την διοργάνωση, έχοντας κατά συνέπεια αποκλειτεί και μαθηματικά από οποιοδήποτε σενάριο ανόδου, αν ομως τα καταφέρουν και κερδίσουν στον Βώλακα, τότε ανεβάζουν ήδη από σήμερα, δυο αγωνιστικέ πριν το φινάλε, τόσο τον Πετεινό όσο και τον Ορέστη.

Μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης και με δύο αγωνιστικές να απομένουν, ο Αρης Πετεινού έχει 9 βαθμους και βρισκεται στην κορυφή ενώ ο Ορέστης Ορεστιάδας έχει 8 και είναι δεύτερος. Υπενθυμίζεται ότι ανεβαίνουν τρεις και αυτήν την στιγμή, πιο πάνω κάτω από την τριάδα βρίσκεται η Δόξα Βώλακα με 6 βαθμους.

Αν λοιπόν η Δόξα Βώλακα μείνει σε αυτούς, τότε με δεδομένο ότι δεν έχει κάνει ακόμα ρεπό και αυτό θα συμβεί στην 6η και προτελευταία αγωνιστική, γίνεται αντιληπτό ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα μπορεί να φτάσει τους 9 βαθμούς αν νικήσει στην τελευταία αγωνιστική στην Ξάνθη.

Την ίδια στιγμή, οι ομάδες που βρίσκονται πιο κάτω, δηλαδή ο Ηρακλής Αμμουδιας και ο Ορφέας Ελευθερούπολης, έχουν από 4 βαθμούς. Ωστόσο στην 6η αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους, οπότε μόνο μία από τις δύο έχει περιθώριο να ξεπεράσει Πετεινο και Ορέστη, σε δε ενδεχόμενο ισόπαλο μεταξυ τους αποτελεσμα θα μπει ταφόπλακα και στις δύο.

Ακόμα όμως και αν μια από τις δύο αυτές ομάδες κάνει το δύο στα δύο και ξεπεράσει τις δυο θρακιώτικες, για να μείνουν εκτός Γ’ Εθνικής θα πρέπει να τις ξεπεράσει και δεύτερη ομάδα, για παράδειγμα η Ευκαρπία που όμως και αυτή έχει να παίξει τελευταία αγωνιστική με την Αμμουδιά, συνεπως ειναι πρακτικά αδύνατον να κερδίσουν και οι δυο.

Και σα να μην έφτανε αυτό, Αρης Πετεινού και Ορέστης Ορεστιάδας παίζουν μεταξύ τους την προσεχή Κυριακή, άρα τουλάχιστον ένας από τους δύο ή και οι δύο θα αυξήσουν την βαθμολογική τους συγκιμιδη, με μια ισοπαλία ενδεχομένως να είναι βολική για αμφότερους ανάλογα και με τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Βέβαια, για να ισχύσουν αυτά τα σενάρια πρέπει να χάσει η Δόξα Βώλακα από το Σιδηροχώρι, με τους πρωταθλητές της ΕΠΣ Θράκης έχοντες ρεπό την τελευταία αγωνιστική να έχουν χάσει και μαθηματικά το τρένο (μπορουν μάξιμουμ με δυο νικες να φτάσουν τος 7 βαθμους). Σε περίπτωση ισοπαλίας στο εξ αναβολής ματς και πολύ περισσότερο σε περίπτωση νίκης των Δραμινών, μπαίνουν για τα καλά στο κόλπ και πλέον η υπόθεση άνοδος γίνεται κούρσα για τέσσερις, εκ των οποίων ομως οι τρεις μονο θα πετύχουν τον στόχο τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, μια ομάδα της Θράκης χωρίς όμως να ξέρουμε ποια είναι και μαθηματικά από τωραα στην Γ΄Εθνική. Αυξημένες όμως είναι οι πιθανότητες να ανέβει και δεύτερη, ώστε να φτάσουμε όπως και φέτος τις τέσσερις συμμετοχές, με τον Ορέστη ουσιαστικά να αντικαθιστά ως εκπρόσωπος της ΕΠΣ Εβρου την Αλεξανδρούπολη και τον Αρη Πετεινού τον Ορφέα Ξάνθης, ενώ υπενθυμίζεται ότι παρέμειναν με άνεση στην κατηγορία Πανθρακικός και Αρης Αβάτου.