Ο Τάκης Φωτεινάκης στο EOK Webradio: «Πάθαμε πλάκα με τον κόσμο που μαζεύτηκε στο γήπεδο, κατά 80% η ομάδα θα παραμείνει η ίδια»

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή κατέκτησε το Κύπελλο ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ο προπονητής της ομάδας, Τάκης Φωτεινάκης, μίλησε στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ: «Στην πραγματικότητα είναι η πρώτη φορά που ο ΓΑΣ Κομοτηνή κατακτάει το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Η ομάδα μας δεν έχει πολλές συμμετοχές στο θεσμό αυτό, γιατί έχει αδιάληπτη παρουσία στις εθνικές παρουσίες, οπότε μέχρι ένα σημείο δεν είχαμε το δικαίωμα να συμμετέχουμε. Τα τελευταία χρόνια η ΕΚΑΣΑΜΑΘ έχει δώσει το δικαίωμα με τις ομάδες των U21, οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών λαμβάνουν μέρος στο Κύπελλο αυτό με αθλητές U21. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τους νεαρούς αθλητές και εφόσον κατακτήσαμε και το τρόπαιο είναι μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη χαρά για ‘μας».

Για τους νεαρούς αθλητές που βρίσκονται στην ανδρική ομάδα: «Εμείς έχουμε επιλέξει η δική μας ομάδα ν’ αποτελείται ως επί το πλείστων από νέους αθλητές. Οι 7 αθλητές που ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές εδώ απ’ τους 12 ήταν βασικοί πρωταγωνιστές και στην ανδρική μας ομάδα. Η σύνθεση σε εμάς δεν άλλαξε δραματικά στην ομάδα U21 του Κυπέλλου, δεδομένου ότι είχαμε ουσιαστικά τρεις βασικούς παίκτες απ’ την αρχική πεντάδα της ομάδας που χρησιμοποιούσαμε στη Γ’ Εθνική, όπου βγήκαμε και 2οι. Οι παραστάσεις υπήρχαν στους παίκτες, αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία ν’ αποκτήσουν περισσότερες και πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και φυσικά να τερματίσουν τη σεζόν με ένα τρόπαιο που χαροποιεί δικά τα παιδιά, τα οποία καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια κατά τη διάρκεια όλης της σεζόν».

Για τη δουλειά που γίνεται στο σύλλογο: «Είμαστε πάρα πολύ οργανωμένοι για ομάδα Γ’ Εθνικής, έχουμε τα τελείως απαραίτητα, όσα χρειάζονται τα παιδιά. Η διοίκηση της ομάδας έχει κάνει τα πάντα φέτος ώστε να δώσει τις καλύτερες συνθήκες και στους αθλητές και στους προπονητές. Είναι μια πάρα πολύ καλή «φουρνιά» νεαρών αθλητών, με καλή παρουσία και στις εθνικές και προ-εθνικές ομάδες. Και εμείς οι προπονητές και η διοίκηση διέγνωσαν ότι έχουμε μια καλή «ύλη» στα χέρια μας, με αποτέλεσμα να οργανωθούμε κι εμείς καλύτερα, να πιστέψουμε, να «τρέξουμε» παραπάνω γι’ αυτούς. Το αποτέλεσμα μάς δικαιώνει στο τέλος της σεζόν, γιατί η ομάδα έχασε την άνοδο στη Β’ Εθνική στο 5ο ματς των τελικών των play-offs, αλλά κατέκτησε το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με νεαρούς αθλητές απέναντι σε ανδρικές ομάδες και ιστορικούς συλλόγους. Ήταν μια επιβεβαίωση και της αγωνιστικής ανόδου των παιδιών και της καλής δουλειάς που γίνεται στις υποδομές μας».

Για το σχεδιασμό της νέας σεζόν: «Δε θα έχουμε δραματικές αλλαγές τη νέα σεζόν. Κατά 80% η ομάδα θα παραμείνει η ίδια, θα πάμε με την ίδια “συνταγή”. Οι άνθρωποι της διοίκησης πραγματικά καταευχαριστήθηκαν τη σεζόν, μιλούν πολύ θετικά για την προσπάθεια που έγινε. Όλη η πόλη μάς στήριξε τη φετινή σεζόν, “πάθαμε πλάκα” με τον κόσμο που μαζεύτηκε στο γήπεδο».