650 μαθητές Δημοτικών Σχολείων της Ροδόπης έμαθαν σωστό κολύμπι και 33 αγωνίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής

Μικροί κολυμβητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και συμμετείχαν σε αγώνες που διοργανώθηκαν στο κολυμβητήριο του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ. Οι αγώνες έλαβαν χώρα το πρωί της Δευτέρας 29 Μαΐου και μέρος πήραν μόνο μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Νομού Ροδόπης. Σημαντική ήταν η συνδρομή φοιτητών του ΤΕΦΑΑ που βοήθησαν και στη διοργάνωση των συγκεκριμένων αγώνων.

Στο κοινό βρέθηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές του Τμήματος και όλοι χειροκρότησαν τη συμμετοχή των παιδιών.

Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ροδόπης ήταν οι πρώτοι αγώνες επίδειξης κολυμβητικής ικανότητας στο πλαίσιο του μαθήματος Κολύμβησης στο Δημοτικό Σχολείο.

Οπως αναφέρει ο «Χρονος», στους αγώνες, που πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Κολυμβητήριο Κομοτηνής, συμμετείχαν συνολικά 33 μαθητές/τριες από 8 σχολεία της ΠΕ  Ροδόπης. Τους αγώνες στήριξαν και τίμησαν με την παρουσία τους, οι διδάσκοντες/ουσες του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, οι Βασίλης Γούργουλης, αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, Μαρία Μπαξεβάνη και Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Οι αγώνες αυτοί αποτέλεσαν τον καλύτερο επίλογο μιας άκρως επιτυχημένης σχολικής χρονιάς του προγράμματος Κολύμβησης Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με συντονιστή τον Ευάγγελο Αγγελάκη και διδάσκουσες τις Δήμητρα Λάπατα, Καλυψώ Ζήκου και Στεφανία Παυλίδου.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 28 σχολεία του Νομού Ροδόπης, με 44 τμήματα, κυρίως Γ΄ τάξης, και συνολικά 650 μαθητές και μαθήτριες. Μέσω της παιγνιώδους μορφής διδασκαλίας από τους/ις εξειδικευμένους/ες εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής στο αντικείμενο της κολύμβησης, οι μικροί μαθητές και οι μικρές μαθήτριες εξοικειώθηκαν με το υγρό περιβάλλον, αποκτώντας βασικές τεχνικές επίπλευσης και προώθησης καθώς και απαραίτητες γνώσεις σχετικά με την ασφάλεια τους στο νερό.