Τρίτων και Μαρούσι πήραν την άνοδο για την Α1 – Δια χειρός Νικολόπουλου και Πατούλη η απονομή στους πρωταθλητές

Τρίτων και Μαρούσι ήταν οι θριαμβευτές στους δύο ημιτελικούς του Final 4 της Elite League. Οι δύο ιστορικές ομάδες εξασφάλισαν με τις σπουδαίες νίκες τους επί Ψυχικού και Πανερυθραϊκού αντίστοιχα, τη συμμετοχή τους στην Α1!

Αρχικά ο Τρίτων σε αγώνα ντέρμπι, πήρε την τεράστια νίκη επί του Ψυχικού με 79-77. Επιστρέφοντας στην Basket League (κορυφαία κατηγορία) μετά από 44 ολόκληρα χρόνια! Έχοντας για κορυφαίο τον Μανοΐλοβιτς που πέτυχε 30 πόντους.

Το Μαρούσι ήπιε κι αυτό το… νέκταρ της ανόδου, επικρατώντας πιο εύκολα του Πανερυθραϊκού με 80-68. Παίρνοντας το δεύτερο εισιτήριο για τα… σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ. Η ομάδα των βορείων προαστίων έκανε εκπληκτική τρίτη περίοδο με σκορ 32-14, όταν και κρίθηκαν όλα. Έτσι θα αγωνιστεί ξανά στην Α1 μετά από 11 χρόνια.

Το Μαρούσι κατέκτησε και τον τίτλο στην Elite League Ερρίκος Ντυνάν 2023, καθώς νίκησε με 76-73 τον Τρίτων, το απόγευμα της Κυριακής στον τελικό του Final 4 στα Άνω Λιόσια, λαμβάνοντας το τρόπαιο από τον Ξανθιώτη Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ Νίκο Νικολόπουλο. Στην απονομή ήταν και ο τέως Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.