Συλλήψεις και προσαγωγές συνοριοφυλάκων στον Έβρο για διακίνηση μεταναστών

Μία σοβαρή υπόθεση χειρίζονται τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ με επίκεντρο τoν Έβρο.

Πιο συγκεκριμένα, ελέγχονται σε βάθος υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στις οποίες εμπλέκονται συνοριοφύλακες!

Ήδη κλιμάκιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται στον Έβρο και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης του Ισαακίου, όπου σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει συλλήψεις και προσαγωγές συνοριοφυλάκων που βαρύνονται με τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τις πρώτες πληροφορίες μετέδωσε το evros-news.gr, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτή την ώρα επικρατεί μεγάλη κινητικότητα στον βόρειο Έβρο, και ο έλεγχος είναι ενδελεχής. Εκτιμάται δε, ότι οι υποθέσεις ήταν στο μικροσκόπιο του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων εδώ και πολύ καιρό, ενώ παραμένει άγνωστο, το πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Να θυμίσουμε πάντως ότι δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται ανάλογο περιστατικό στον Έβρο καθώς και στο παρελθόν έχει υπάρξει εμπλοκή συνοριοφυλάκων σε ανάλογες υποθέσεις που είχε φυσικά ως αποτέλεσμα την αυστηρή τιμωρία τους.