Πανηγύρι από το Λονδίνο ως την Ορεστιάδα για την επιστροφή της Λούτον έπειτα από 31 χρόνια και… 12 πέναλτι στην Premier League!!!

Tην άνοδό της στην Premier League για πρώτη φορά μετά το 1992 πανηγυρίζει η Λούτον, η οποία νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι την Κόβεντρι, μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, βάζοντας στο ταμείο της και… 200 εκατ. ευρώ ως μπόνους.

Η Λούτον, η οποία είδε τον αρχηγό της, Τομ Λόκιερ, να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο και να αποχωρεί με φορείο, άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό με σουτ του Κλαρκ μετά το γύρισμα του Αντεμπάγιο. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και συγκεκριμένα στο 66′ ήρθε η αντίδραση της Κόβεντρι, η οποία έκανε το 1-1 με πλασέ του Χάμερ μετά το γύρισμα του Γκιόκερες.

Από εκεί και πέρα, παρά τις εκατέρωθεν προσπάθειες δεν μπήκε κάποιο άλλο γκολ και μετά την παράτση, όλα κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου ο Νταμπό ήταν ο μοιραίος για την Κόβεντρι στέλνοντας τη μπάλα άουτ μετά από 12 εκτελέσεις και την ιστορική Λουτον με την υπεραιωνόβια ιστορία στην Premier League.

Η άνοδος της Λουτον πανηγυρίστηκε στο Λονδίνο αλλά και στην Ορεστιάδα, όπου έχει επιστρέψει από πέρυσι ο Σάκης Λαμπερνάκης. Ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής που την σεζον που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στον Ορφέα Σοφικού, φόρεσε την φανέλα της ομάδας στις μικρές κατηγορίες όταν είχε πάει πριν χρόνια για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο. Μάλστα, πριν δυο χρόνια προσελήφθη στο τμημα σκάουτινγκ του συλλόγου έχοντας ευθυνη για την Ελλάδα.