Εκλογές 2023: Κατεβαίνει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου το Παναθηναϊκό Κίνημα – Σε αναζήτηση υποψηφίων στην Θράκη

Το Παναθηναϊκό Κίνημα γνωστοποίησε ότι κατεβαίνει στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου με σύνθημα «γιατί έχουμε όραμα για την χώρα μας και τον Παναθηναϊκό μας».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Παναθηναϊκό Κίνημα κατεβαίνει ως κόμμα σε εκλογές. ΓΙα πρώτη φορά είχε κάνει αισθητή την παρουσία του στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012 και κατοπιν στις ευρωεκλογές του 2014.

Τότε είχε ως υποψηφίους στον Εβρο τον Πέτρο Χρήστου, στην Ροδόπη τον Βασιλη Κουκουτση και στην Ξάνθη τον Στέργιο Πολυχρονίδη.

Ωστόσο τα ποσοστά του στην Θράκη ήταν πολύ πιο κάτω από το 0,20% που είχε πάρει πανελλαδικά, αφού όπως είναι φυσιολογικό η βασική εκλογική του βάση είναι στην Αθήνα όπου και ο κύριος όγκος των οπαδών του Παναθηναϊκου.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Κινήματος, Ιωάννης Αλεβίζος, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους το κόμμα κατεβαίνει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου αλλά και γιατί δεν κατέβηκε σε αυτές της 21ης Μαΐου.

«Γιατί τώρα και όχι και στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση; Το κάνουμε για να βοηθήσουμε (κάτω απ’ το τραπέζι) κάποιο από τα μεγάλα κόμματα; Ποιοι λεφτάδες μας έβαλαν για μπροστινούς; Χτυπάμε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό χώρο; Είναι από αφέλεια ή τούς έχουν “βάλει” να μας κάνουν αυτές τις ερωτήσεις στη σελίδα μας.

Τα τελευταία 2 χρόνια που πήρα την απόφαση για την Αναγέννηση – Ξύπνημα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ πλησίασα παλιούς φίλους και αδέρφια για να φτιάξω το πολιτικό γραφείο και συμβούλιο. Ένας από τους φίλους, είναι άνθρωπος άρρωστος με το ΤΡΙΦΥΛΛΙ και την Πόλη μας, βαθιά πολιτικοποιημένος για πάρα πολλά χρόνια.

Αφού τού έκανα την πρόταση να έρθει μαζί μας και γενικώς τα βρήκαμε στις απόψεις και τις θέσεις που θα ακολουθούσαμε, έφτασε η ώρα του τελικού ραντεβού όπου θα έκλεινε και επίσημα η συμμετοχή του στο Κίνημά μας. Την τελευταία στιγμή όμως μου είπε: Γιάννη μου, ότι άλλο θέλεις, εκτός από αυτό. Μου μίλησε η “τάδε οικογένεια” και μου είπαν ΟΧΙ με αυτόν γιατί είναι ανεξέλεγκτος.

Τιμή μου να με θεωρεί η πλουτοκρατία μη ελεγχόμενο. Μπορεί να δουλεύω πολύ και να κοιμάμαι λίγο, αλλά αυτό το λίγο είναι καθαρό και με ηρεμία μέσα μου! Καλημέρα αδέρφια μου Άνθρωποι! Και κάτι άλλο… Σκοπεύουμε αυτό που δημιουργούμε τώρα από την αρχή, να παραμείνει ζωντανό μέσα στα χρόνια. Και να κουρσέψουμε (πάντα με όμορφο και κόσμιο τρόπο) ψήφους από όλους σας!».