Σήκωσαν το Κύπελλο Ελλάδος στον ουρανό του Πανθεσσαλικού Μάνταλος και Αθανασιάδης! Νταμπλ η ΑΕΚ για τη σεζόν 2022-23

Η ΑΕΚ είναι η νταμπλούχος Ελλάδας για τη σεζόν 2022/23. Η Ένωση μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος νίκησε τον ΠΑΟΚ 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό και κατακτά τους δύο εγχώριους τίτλους στην ίδια σεζόν για πρώτη φορά μετά από το 1978 και τρίτη στην ιστορία της.

Το δρόμο για την κατάκτηση του τελικού για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα άνοιξε ο Αρόλντ Μουκουντί στο 26ο λεπτό. Ο Καμερουνέζος στόπερ είδε στρωμένη μπροστά του την μπάλα μέσα από την περιοχή και με υπέροχο τελείωμα την έστειλε στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πάολο Φερνάντες στο 90+1′. Ο Τσούμπερ του έστρωσε την μπάλα και ο Ισπανός ζογκλέρ με μια απίθανη ντρίμπλα εξέθεσε τον Ίνγκασον και με ένα εκπληκτικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Αυτή είναι η πρώτη κατάκτηση Κυπέλλου της Ένωσης από το 2016 και 16η στην ιστορία της. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ χάνει για δεύτερη διαδοχική σεζόν στον τελικό, καθώς πέρυσι ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Παρ’ όλα αυτά ο Δικέφαλος του Βορρά έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική παρουσία του στον θεσμό τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει συμμετάσχει σε έξι τελικούς την τελευταία επταετία με τέσσερις κατακτήσεις (8 στο σύνολο).

Μετά και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet ξεκαθάρισε πλήρως το τοπίο και με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο Ολυμπιακός θα παίξει στα προκριματικά του Europa League και ο ΠΑΟΚ (αφού έχασε τον τελικό) θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League. Η ΑΕΚ δεν επηρεαζόταν στο ευρωπαϊκό της μέλλον από την έκβαση του τελικού, καθώς θα παίξει στα προκριματικά του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών.