Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: «Πέταξε» ο Πετεινός για την Γ’ Εθνική μετά το επαγγελματικό διπλό στο Ν. Σιδηροχώρι με «Τούρα»! (+photos)

Με πρωταγωνιστή τον Άγγελο Τουρατζίδη ο Άρης Πετεινού πήρε το πρώτο του τρίποντο και βαθμούς εκτός έδρας για τα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική και ανέβηκε μόνος πρώτος επικρατώντας 0-2 της άπειρης Δόξας Ν. Σιδηροχωρίου που πλήρωσε τα λάθη της έχοντας ωστόσο παράπονα για τον μην καταλογισμό ενός πέναλτι.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο με την Δόξα να ζητά πέναλτι με τον δραστήριο Νίκο Κάρλο στο 10′ σε δυνατό σπρώξιμο με τον ώμο του Χριστοφορίδη με τον διαιτητή από την Χαλκιδική Κόκκινο να δίνει συνέχεια στο ματς, κάτι που δεν έκανε και δικαιολογημένα στην επόμενη φάση. Στο 17′ από μακρινή μπαλιά του Παυλίδη ο Τυριάκης έφυγε ταχύτητα αλλά πλαγια στην μεγάλη περιοχή με τον νεαρό τερματοφύλακα Σοφούλη να τον ανατρέπει άγαρμπα και αναίτια ενώ δεν η εστία του κινδύνευε ιδιαίτερα και τον Τουρατζίδη με πεναλτι να κάνει το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν κάπως και στο 27′ ο Κομισόπουλος έπιασε ένα δυνατό σουτ από την γραμμή της μεγάλης περιοχής μετά από πολύ ωραία μακρινή μεταβίβαση πίσω από το κέντρο του Καρλου με τον τερματοφύλακα Αθανασίου πανέτοιμο να διώχνει δύσκολα την μπάλα. Ο Άρης Πετεινού κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα χτύπησε και πάλι όταν μετά από λάθος στο κέντρο ο Τουρατζίδης από τα πλάγια άλλαξε την μπάλα με τον Μελισσόπουλο και με ωραίο διαγώνιο συρτό σουτ διπλασίασε τα τέρματά του κάνοντας το 0-2 και φτάνοντας τα τρια και την κορυφή των σκορερς. Η Δόξα στο 40′ είχε μια καλή ευκαιρία όμως η προβολη από αρκετά πλαγια του Κατσαούνη που προωθήθηκε μετά από σέντρα του Σαπαλίδη πέρασε αουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι πίεσαν ήταν καλύτεροι χωρίς να μπορέσουν όμως να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα στα μπαράζ. Με το ξεκίνημα ένα σουτ του Μελισσόπουλο στην πρώτη επαφή παραλίγο να αιφνιδίαζε τον Σοφούλη που πέρασε εκατοστά πάνω από το κάθετο δοκάρι με τον Πετεινό στο 48′ να ζητά πέναλτι σε ανατροπή του Τουρατζιδη που έπεεσε πάνω στον Βιτώρο, οπως και η Δόξα λίγο αργότερα σε προσπάθεια του Γιωτη με το Κόκκινο να δίνει συνέχεια στον αγώνα. Οι νεαροί παίκτες του Κουτσογιάννη πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησής και απείλησε δις με τον Γιωτη στο 62′ όταν από φάουλ απο καλή θεση η μπάλα βρήκε το τείχος και έφτασε σε αυτόν αλλά το σουτ του αν και αμρκάριστος στην γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής το μπλόκαρε ο Αθανασιου. Στο 65′ ο Καρλος και πάλι έκλεψε από πλάγια την μπάλα με τάκλιν και σεντραρε από τα αριστερά όμορφα στην μικρή περιοχή αλλά και πάλι ο Γιωτης απο πλεονεκτική θέση σούταρε αουτ. Μεγάλη ευκαιρία έχασε στο 73′ ο Άρης αλλά το σουτ του ανενόχλητου Μελισσόπουλου σχεδόν από την μικρή περιοχή πέρασε άουτ.

Με το σπουδαίο αυτό διπλό ο Πετεινός έφτασε τους 6 βαθμούς και είναι μόνος στην κορυφή, με τα αποτελέσματα σε Ορεστιάδα και Ευκαρπία με τις επόμενες δυο αγωνιστικές να κρίνουν πολλά για την ομάδα του Νεοφυτίδη που σε σύγκριση με πέρυσι παίρνει αποτελέσματα όπως θέλει να κάνει την επόμενη Τετάρτη (31/5) στον τελικό με την Ελευθερούπολη στην Ξάνθη που με νίκη θα αγκαλιάσει την άνοδο (προηγείται το ρεπό της Κυριακής).

Από την άλλη η άπειρη ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη χωρίς να είναι χειρότερη έμεινε στον άσο (1 βαθμό) αποχαιρέτησε τις όποιες πιθανότητες είχε για την άνοδο αφού ακόμα και το 3/3 να κάνει που μοιάζει απίθανο. Επόμενος αντίπαλος για την Δόξα ο Ορεστης Ορεστιάδας με τους Εβρίτες να καίγονται για το τρίποντο μετά την ισοπαλία με την Αμμουδιά.

Διαιτητές οι Κόκκινος, Σκούτας και Τζημόπουλος από την ΕΠΣ Χαλκιδικής με το πρώτο να κρίνεται μόνο για την φάση του πέναλτι που ζήτησαν οι Μαυραετοί.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Σοφούλης, Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Κάρλος, Σίνης, Βιτώρος, Κατσαούνης (64′ Μπακογιάννης), Σαπαλίδης (46′ Τρούπκος), Μπερμπερίδης (74′ Κούτας), Κομισόπουλος, Κρικελάς (46′ Σκουτελιάς), Γιώτης

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ (Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Ασλανίδης, Δασκαλάκης, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Μελισσόπουλος (76′ Μαλαδένης), Χριστοφορίδης, Εφέντη, Τυριάκης (82′ Μετεντζίδης), Πουτακίδης, Τουρατζίδης (62′ Κουτσομιχάλης)