Ο Εβρίτης Δημήτρης Μούχλιας από την Χαβάη στη γερμανική Ντίρεν

Ο Δημήτρης Μούχλιας με ολοκλήρωσε τις σπουδές του (κινησιολογία κι αποκατάσταση) στο πανεπιστήμιο της Χαβάης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κι επιστρέφει στην Ευρώπη για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο κορυφαίο επίπεδο.

Ο 22χρονος (2.00μ.) διεθνής αριστερόχειρας διαγώνιος με καταγωγή από το Σουφλί υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη γερμανική Ντίρεν προερχόμενος από τέσσερις γεμάτες κι εξαιρετικές χρονιές στο NCAA όπου αναδείχθηκε δύο φορές πρωταθλητής κι έγινε ένας από τους αγαπημένους παίκτες των φιλάθλων.

«Ξεκινάω την επαγγελματική μου καριέρα και η Ντίρεν είναι μια υπέροχη ευκαιρία για μένα, ανακάλυψα ότι είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες», ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ο άλλοτε παίκτης του Ηρακλή, του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Έβρου Σουφλίου που καρφώνει στα 363 εκατοστά.

H γερμανική ομάδα τερμάτισε 4η στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος κι αποκλείστηκε στα ημιτελικά των πλέι οφ εξασφαλίζοντας πάντως ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Μούχλιας που θα ενσωματωθεί αμέσως μετά το Eurovolley με την εθνική Ανδρών, αναμένεται να παλέψει για τη θέση του με τον Χιλιανό Σεμπαστιάν Χέβερτ, ο οποίος ανανέωσε και θα συνεχίσει για 6η σεζόν στη Ντίρεν.

Προπονητής θα είναι ο 28χρονος Φινλανδός Μάτι Αλατάλο που αναλαμβάνει να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που θα παίξει μοντέρνο βόλεϊ.