Κύπελλο Ελλάδος: Οκτώ χρόνια από την παρουσία της Ξάνθης στον τελικό, την τελευταία παρουσία επαρχιακής ομάδας σε τελικό

Παραμονή του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και οι αναμνήσεις των Ξανθιωτών γυρνούν οκτώ χρόνια πριν, όταν η ομάδα του ΑΟΞ συμμετείχε για πρώτη (και τελευταία) φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Ηταν η τελευταια παρουσια επαρχιακής ομάδας και γενικα ομάδας εκτός του Big4 σε τελικό αφου απο τοτε μόνο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακος, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έχουν καταφέρει να προκριθεί στον τελικό του «θεσμού των εκπλήξεων». Την ξεχωριστη αυτη ημέρα θυμήθηκε νωρις το πρωι ο ΑΟΞ στο επισημο προφιλ του στο facebook:

Σάββατο πρωί , 23-05-2015.

🔴⚪Άλλοι με αυτοκίνητα ιδιωτικά, μπαμπάδες , μαμάδες, οικογένειες. Κόκκινα κασκόλ κρεμασμένα στους καθρέφτες, ποια κούραση; Παίζει ο ΑΟΞ τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

🔴⚪Άλλοι πάλι με τα λεωφορεία. Πολλά λεωφορεία, καραβάνια. Τραγούδι και απίστευτη ένταση στα πρόσωπα. Ένταση χαράς και αναμονής. Όχι για το ματς. Για την ατμόσφαιρα. Ποια κούραση ; Παίζει ο ΑΟΞ τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

🔴⚪ Αεροδρόμιο Χρυσούπολης και Θεσσαλονίκης. Από το πρωί ο κόσμος έτοιμος να πάρει τα εισιτήρια του , φανέλες , συνθήματα , τα αεροπλάνα κατελήφθησαν από φιλάθλους του ΑΟΞ, από το πρωί στην Αθήνα. Ποια κούραση ; Παίζει ο ΑΟΞ τελικό κυπέλλου Ελλάδας.

👉Σε αυτό το μεγάλο ταξίδι , αυτά τα 1400 χιλιόμετρα πάνε έλα , δύο πράγματα θυμόμαστε :
1. “Ξάνθη γερά , μέσα στο ΟΑΚΑ, το Κύπελλο αυτό, για να τρελαθώ, σήκωστο ψηλά.”
2. Το τέλος του αγώνα. Κανένα αποτέλεσμα δεν ενδιέφερε τον κόσμο. Μόνο να αποθεώσει την ομάδα της πόλης του. Την ομάδα που μεγάλωσε.

❤️Η σημερινή ημέρα αφιερωμένη σε αυτούς που ταξιδέψαμε μαζί, αλλά σήμερα δεν είναι μαζί μας.

Για πάντα ΑΟΞ ❤️