ΕΠΣ Έβρου: Γιατί αρκεί στον Ακρίτα Ορμενίου και η ισοπαλία στην τελευταία αγωνιστική, το σενάριο με τα 15 γκολ που ανεβάζει τα Ρίζια

Για την τελευταία αγωνιστική μεταφέρθηκε η αγωνία για την ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου.

Μετά και την προτελευταία αγωνιστική του Σάββατου ο Ακρίτας Ορμενίου έχει 60 βαθμούς και είναι αγκαλιά με τον τίτλο και την άνοδο. Ακολουθεί καταπόδας με 58 η ΠΑΕ Ριζίων.

Ο Ακρίτας Ορμενίου την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί την Ρούσσα και κατακτά τον τίτλο με οποιαδήποτε δική του νίκη, αλλά ακόμα και με ισοπαλία. Επίσης, ακόμα και με ήττα, αν δεν κερδίσει την ίδια ώρα η ΠΑΕ Ριζίων στο Θούριο.

Το Ορμένιο ευνοείται στην ισοβαθμία, οπότε για αυτό του αρκεί και η ισοπαλία. Στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει με 1-0 τα Ρίζια για την 9η αγωνιστική, στον δεύτερο ηττήθηκε με 2-1 για την 22η αγωνιστική. Άρα στα μεταξύ τους ματς υπάρχει ισοβαθμία με τα γκολ να είναι 2-2.

Κατά συνέπεια μετά, σε περίπτωση ισοβαθμίας θα πάμε στην συνολική διαφορά τερμάτων των δυο ομάδων και εκεί είναι που αυτήν την στιγμή ευνοείται το Ορμένιο. Με 88-14 έχει συντελεστή +74 ενώ τα Ρίζια με 76-17 έχουν συντελεστή +59.

Συνεπώς για να χάσει τον τίτλο το Ορμένιο πρέπει να χάσει αυτό και να κερδίσουν τα Ρίζια ή να φέρει ισοπαλία και τα Ρίζια την ίδια στιγμή να κερδίσουν με… 15 γκολ διαφορά την Ασπίδα στο Θούριο. Κάτι απίθανο βέβαια.