Κύπελλο Ελλάδος: «Πόρτα» από την ΕΛ.ΑΣ. για παρουσία στον τελικό του Πανθεσσαλικού στους προέδρους των ΕΠΣ Έβρου και Ξάνθης

Για πρώτη φορά, με όποιες συνθήκες κι αν διεξάγεται ο τελικό Κυπέλλου,  ακόμη και χωρίς θεατές, οι πρόεδροι των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, δεν θα λάβουν πρόσκληση για να τον παρακολουθήσουν!

Αυτό, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού της ερχόμενης Τετάρτης, δείχνοντας το μέγεθος της αυστηρότητας των μέτρων. Ετσι δεν θα μπορέσουννα πάνε στον Βόλο οι Παντελής Χατζημαρινάκης της ΕΠΣ Έβρου και Γιάννης Δαλακούρας της ΕΠΣ Ξάνθης με βάση την απόφαση, ούτε άλλοι διοικητικοι παράγοντες από τις τρεις ΕΠΣ της Θράκης ή οποιαδήποτε άλλη της χώρας.

Εξαίρεση από την περιοχή θα αποτελέσει ο Μάνος Γαβριηλίδης, πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, ο οποίος θα μπορέσει να παραβρεθεί όχι όμως με αυτήν την ιδιότητα αλλά με εκείνη του μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ. Με την ίδια ιδιότητα από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας μας θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Η ειρωνία του πράγματος είναι ότι όπως υπενθυμίζει το Soccerplus, πέρυσι στον τελικό Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ξέσπασε “εμφύλιος” με αφορμή το ποιοι κάθισαν στις δερμάτινες θέσεις των επίσημων, αφού από αυτές είχαν αποκλειστεί οι πρόεδροι των ΕΠΣ. Τωρα πλέον αποκλείονται συνολικά από τον τελικό.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

“Σύσκεψη για τον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet διεξήχθη σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου. Η σύσκεψη έγινε υπό την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της διοργανώτριας Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και των δύο φιναλίστ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.
Στη σύσκεψη αποφασίσθηκαν τα εξής:
• Ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 με ώρα έναρξης 20:30 κεκλεισμένων των θυρών.
• Θα διατεθούν ονομαστικές προσκλήσεις ως εξής: 20 για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, 20 για το Διοικητικό Συμβούλιο της κάθε ομάδας και 50 για τους χορηγούς της Ομοσπονδίας.
• Η Ελληνική Αστυνομία απέρριψε το αίτημα της ΕΠΟ για χορήγηση ονομαστικών διαπιστεύσεων στους προέδρους και τους γενικούς γραμματείς των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας.
• Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι θα ζητήσει την έκδοση απόφασης απαγόρευσης οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων στην πόλη του Βόλου και την εγκατάσταση του Πανθεσσαλικού Σταδίου.”
.