Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Με παράπονα επέστρεψε από την Αμμουδιά το Νέο Σιδηροχώρι – Πρώτη νίκη για τον Ηρακλή

Δεν τα κατάφερε η βελτιωμένη στις Σέρρες σε σχέση με την πρεμιέρα με την Ελευθερούπολη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου που ωστόσο ηττήθηκε με 2-0 στην Αμμουδιά από τον τοπικό Ηρακλή έχοντας παράπονα από την διαιτησία ιδίως στην φάση του πέναλτι και πλέον δίνει τον τελικό την επόμενη αγωνιστική με τον Πετεινό στην Κομοτηνή.

Η Δόξα μπήκε καλά στον αγώνα σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που είχαν πολύ άγχος για την πρώτη τους νίκη αφού εαν δεν κέρδιζαν θα αποχαιρετούσαν πρόωρα τα μπαράζ όπως και πέρισυ. Ωστόσο η νεαρή ομάδα της Ροδόπης δεν εκμεταλλεύτηκε το κακό εικοσάλεπτο του Ηρακλή που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία με τον δραστήριο Μπακογιάννη στο 17′ της συνάντησης. Στην συνέχεια της αναμέτρηση οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς είχαν με την σειρά τους μια ευκαιρία με σουτ του Ζιάκα στο 26′ για να φτάσουμε στο 32΄όπου έγινε η φάση που ίσως έκρινε τον αγώνα.

Ο διαιτητής από την Πέλλα Λαμπρίδης αν και δίπλα στην φάση είδε χερι του Κούτα σε σέντρα του Παπαδόπουλου δείχνοντας πεναλτι που ξεσήκωσε του παίκτες και τον πάγκο των μαυραετών. Μάλιστα υπήρξε και ένταση με παίκτη του Ηρακλή να απωθεί τον προπονητή Κουτσογιάννη. Ο Φιλιππίδης ευστόχησε κάνοντας το 1-0 σκορ που έστειλε τις ομάδες στα αποδυτήρια αν και η Αμμουδιά είχε δυο ακόμα σπουδαίες φάσεις μεχρι το ημίχρονο με Ζιγκερίδη και Κωνσταντίνου.

Στην επανάληψη η ομάδα της Δόξας προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα έχασε μια σημαντική ευκαιρία στο 58’με τον Τρούπκο που από κοντινή θέση σχεδόν τετ α τετ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτογλίδη στην φάση του αγώνα για το Ν. Σιδηροχώρι. Οι γηπεδούχοι και αυτοί με τις σειρά τους έχασαν κάποιες ευκαιρίες για να φτάσουμε στο 72′ και στο 2-0 που έγινε μετά από μια περίεργη φάση και σπάνια φάση. Στο καλοχτυπημενο φαλτσαριστό φαουλ του Ζιάκα ο Σοφούλης έδιωξε με το ένα χέρι δύσκολα την μπάλα από το γάμα, αυτή πήρε μια περίεργη τροχιά προ τα πάνω, ο Ζιγκερίδης με προβολή την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και ο ο Νίκος Γκάλιος με μια απλή επαφή στο κενό τερμα καθάρισε τον αγώνα σκοράροντας για τους γηπδούχους που πήραν την πρώτη τους νίκη στα μπαράζ στον 8ο αγώνα τους με τα περσινά.

Την επόμενη Τετάρτη θα γίνει η 3η αγωνιστική όπου η Δόξα θα υποδεχθεί στην έδρα της τον Άρη Πετεινού σε ένα ματς τελικό και για τους δυο που προέρχονται από ήττες. Ο Ηρακλής Αμμουδιάς του πρώην προπονητή του Σουφλίου, Νέστου και Ορφανίου Μπαμπη Χρυσοστομίδη που με ανεβασμένη ψυχολογία επιστρεφει στον Έβρο θα ταξιδέψει στην Ορεστιάδα όπου θα αντιμετωπίσει τον Ορέστη που θέλει να κάνει το 2/2 στα μπαράζ.

Παράπονα από τον διαιτητή Λαμπρίδη εχουν στην Δόξα για την φάση του πέναλτι. Βοηθοί ήταν οι Αδραμάνης και Σιώνης από την ΕΠΣ Πέλλας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΜΜΟΥΔΙΑΣ (Χρυσοστομίδης): Κουτογλίδης, Σ. Παπαδόπουλος, Ηλ. Γκάλιος, Ν. Γκάλιος, Τσιχουρίδης, Σερβές (90′ Σιδηροπουλος), Γ. Παπαδόπουλος (83’Αλμπανάκης), Κωνσταντίνου (76′ Γεωργιάδης), Ζιάκας (83′ Καζαντζίδης), Ζιγκερίδης (76′ Λαδόπουλος), Φιλιππίδης,

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Σοφούλης, Χατζηπαπαθεοδωρίδης, Κάρλος, Σίνης, Βιτώρος (33′ Συμεωνίδης), Κούτας (55′ Κατσαούνης), Τρούπκος, Μπερμπερίδης (55′ Κρικελάς), Μπακογιάννης (75′ Μπροντίδης), Σκουτελιάς, Γιώτης (75′ Σαπαλίδης)