ΕΠΣ Ξάνθης: Λιοντάρι σε ερωτικές περιπτύξεις δημοσίευσε η Λευκόπετρα, οργισμένη κοινή αντίδραση από Κότινο και Μύκη! Δεν έγινε ο μεταξύ τους αγώνας…

Την απάντησή τους σε ανάρτηση της Λευκόπετρας που δείχνει ένα λιονταρι σε ερωτική στάση έδωσαν με από κοινού ανακοίνωση η Μύκη και το Κοτινο, πριν την έναρξη τους μεταξύ τους αγώνα – που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε.

Οι δυο ομάδες αν και βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, δεν κατέβησαν να αγωνιστούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας και κατά συνέπεια θα μηδενιστούν με την υπόθεση να απασχολεί το προσεχές διάστημα την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Ξάνθης.

H κοινή ανακοίνωση των δυο ομάδων:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του ποδοσφαίρου!

Ζούμε σε μια χώρα όπου εδώ και δύο μήνες ζητιανεύουμε από την μισή υφήλιο ένα γήπεδο για να φιλοξενήσει τον “μεγάλο” τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό είναι όμως το άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, η σαπίλα του οποίου βρίσκεται στη βάση του που είναι το “σύγχρονο” ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Εμείς οι δύο σύλλογοι, ΑΟ Κοτίνου και ΑΟ Μύκης είχαμε την “τιμή” να λάβουμε μέρος τα δύο τελευταία χρόνια, πέρσι στη Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης και φέτος στη Β’ ΕΠΣ Ξάνθης. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή τύχαμε ένθερμης υποδοχής από όλους όσους ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης.

Γρήγορα όμως η παρουσία μας άρχισε να γίνεται ενοχλητική καθώς φάνηκε άμεσα η μεγάλη διαφορά μας με τις υπόλοιπες ομάδες τόσο στον αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό τομέα. Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κερδίσουμε καινούριους φιλάθλους οι οποίοι μας τιμούσαν με την παρουσία τους κάθε Κυριακή στα γήπεδα. Υπήρχαν παιχνίδια των ομάδων μας με παρουσία φιλάθλων μεγαλύτερη από αυτών της μεγάλης ομάδας του ΑΟ Ξάνθης στην Β’ Εθνική Κατηγορία. Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου η κάθε ομάδα πήρε αυτό που άξιζε αγωνιστικά και έτσι βάση της προκήρυξης του πρωταθλήματος της Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης οι ομάδες μας πήραν τα δύο εισιτήρια ανόδου στην Β’ ΕΠΣ Ξάνθης.

Αυτό όμως δεν άρεσε σε κάποιους και φάνηκε ότι η ζημία που τους προκλήθηκε ήταν ανεπανόρθωτη. Κίνησαν ουρανό και γη και κατάφεραν αυθαίρετα και παράνομα με την ανοχή και συμπαράσταση των αρμοδίων και υπευθύνων να αλλάξουν την προκήρυξη του Πρωταθλήματος προκειμένου να μας ακολουθήσουν καταϊδρωμένοι στην Β’ ΕΠΣ Ξάνθης. Και για να μην θεωρηθεί φωτογραφική η τροποποίηση αυτή φρόντισαν να πάρουν μαζί τους και άλλες δύο ομάδες. Γνωρίζαμε για την αυθαίρετη πράξη και την αντικανονική τους συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Ξάνθης αλλά δεν κινηθήκαμε δικαστικώς για την ακύρωση της, διότι έχουμε μάθει να κερδίζουμε τα παιχνίδια εντός των αγωνιστικών χώρων και όχι στα “χαρτιά” όπως αρέσκονται αυτοί.

Αυτό φάνηκε ότι δεν τους έφτανε και για το λόγο αυτό φρόντισαν να δείχνουν τον ρατσισμό τους απέναντι μας κάθε φορά που παίζαμε με την ομάδα τους. Επίσης πίεσαν δημοτικές αρχές προκειμένου να μη μας παραχωρήσουν γήπεδα για την διεξαγωγή των επίσημων αγώνων μας.

Για τη φετινή αγωνιστική χρονιά η παρουσία μας στη Β’ ΕΠΣ Ξάνθης βρίσκεται δύο στροφές πριν το τέλος. Και ενώ όλα κύλισαν ομαλά ήρθαν κάποιοι να μας υπενθυμίσουν ότι, τι και αν πέρασε ένας χρόνος, δεν έχει απαλύνει ο πόνος τους από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Προχθές , 15 Μαΐου 2023 και ενόψει του σημερινού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων μας ο “ιστορικός” Κεραυνός Λευκόπετρας προχώρησε σε μια χυδαία ανάρτηση προσβάλλοντας με το περιεχόμενο της όχι μόνο την Διοίκηση, τους ποδοσφαιριστές και τους φιλάθλους των ομάδων μας αλλά και όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Ας ελπίσουμε ότι τα παιδιά τους δεν θα διδαχθούν από το ποιόν τους και ίσως μιμηθούν τις υγιείς δυνάμεις του ερασιτεχνικού μας ποδοσφαίρου. Εμείς από τη πλευρά μας δε θα τους ακολουθήσουμε στο βάλτο που επιπλέουν, γιατί αυτό δεν μας επιτρέπει η παιδεία, η κουλτούρα και τα ιδεώδη που υπηρετούμε, αλλά τους αφήνουμε στη κρίση του φίλαθλου κοινού της Ξάνθης και όλης της Ελλάδας. Επειδή η παραπάνω προσβλητική πράξη έχει ονοματεπώνυμο δηλώνουμε ότι εμείς θα πράξουμε τα νόμιμα έτσι όπως έχουμε μάθει εδώ και εκατοντάδες χρόνια που ζούμε στον τόπο αυτό και δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρώνουν την ιστορία της περιοχής μας αυτοί που ήρθαν μετέπειτα και η ιστορία τους στην περιοχή μας δεν ξεπερνάει τα 100 χρόνια.

Καλή πορεία κύριοι του Κεραυνού Λευκόπετρας στην Α’ ΕΠΣ Ξάνθης.

ΥΓ: Επειδή το γήπεδο σας είναι μικρής χωρητικότητας θα σας παρακαλέσουμε να μας χαρίσετε μερικά εισιτήρια διαρκείας στις ομάδες μας για τους αγώνες που θα δώσετε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική οργάνωση, το φημισμένο ChampionsLeague

Τα μέλη των Διοικήσεων
ΑΟ ΚΟΤΙΝΟΥ και ΑΟ ΜΥΚΗΣ