Εκλογές 2023: Συνάντηση Τσίπρα με τον (πρώην κόουτς του ΑΟΞ) Χουάν Ραμόν Ρότσα πέντε μέρες πριν στηθούν οι κάλπες

Την ευκαιρία να τα πει από κοντά με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία του στην Ηγουμενίτσα. Βασικό θέμα συζήτησης των δύο ανδρών ήταν η πορεία του Παναθηναϊκού που αποτελεί την κοινή τους αγάπη.

Έτσι, λίγο πριν αναχωρήσει για τα Γιάννενα όπου μίλησε το βράδυ της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας  ήπιε έναν γρήγορο καφέ με τον Ρότσα που διετέλεσε το 2001 προπονητης για 39 ημέρες στην Skoda Ξάνθη και σήμερα είναι προπονητής του Θεσπρωτού, της ομάδας δηλαδή της Ηγουμενίτσας στην οποία είναι ιδιοκτήτης ο Εβρίτης Γιώργος Αραμπατζάκης. 

«Είχαμε μια ευκαιρία, ήμασταν μπροστά σε όλο το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι χάθηκε στο ματς με τον Βόλο και στο ματς με τον ΠΑΟΚ, που ήμασταν εμείς στην έδρα μας. Αυτά τα δυο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε. Από την άλλη, κάναμε υπέρβαση με τον ‘Αρη έξω, με τον ΠΑΟΚ έξω. Η ΑΕΚ ήταν λίγο καλύτερη από εμάς…», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Καλύτερη, είχε σύνολο, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν έτοιμος ακόμα», συμπλήρωσε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

«Οι μεγάλες αγάπες δεν κρύβονται…», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανεβάζοντας» σχετικό βίντεο στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Τσίπρας «αγγάρεψε» τον παλιό άσο του Παναθηναϊκού να ανεβάσουν ένα βιντεάκι στο TikTok για τη φετινή πορεία της ιστορικής ομάδας των Αθηνών. Οι δύο άνδρες μαγνητοσκόπησαν μια προσομοίωση καφενειακής συζήτησης, δήθεν στα χαλαρά. Αυτή είναι η ψευδής μαγεία των κοινωνικών δικτύων. Δεν χρειάζεται σκηνικά και σενάριο. Απλώς μαγειρεύεις με αυτά που έχεις. Πάντως, ο αειθαλής Χουάν Ραμόν Ρότσα από μόνος του φθάνει και περισσεύει, αν και τελικά δεν εντάχθηκε ως υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του Συριζα, όπως είχε φημολογηθεί μερικούς μήνες πριν.