Μπαραζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Χτύπησε σα «κόμπρα» το Βώλακα ο Ορέστης και επέστρεψε Ορεστιάδα με ψυχολογία στα ύψη!

Μια σπουδαία νίκη ψυχολογίας αλλά και ουσίας πήρε ο Ορέστης Ορεστιάδας στο Βώλακα Δράμας κόντρα στην πρωταθλήτρια Δράμας Δόξα με 0-2 και σε μια έδρα που δύσκολα θα περάσουν οι ανταγωνιστές των Εβριτών.

Ο Παναγιώτης Μυλωνάς έστησε καλά την ομάδα του καλύπτοντας τις σημαντικές απουσίες των Κομεσίδη, Τζελεπη και Θάνου. Η Δόξα Βώλακα απείλησε στο 14΄’οταν σε ωράια σέντρα του Τζαμπάζη από τα αριστερά ο Άρμεν έπιασε πολύ ωραία κεφαλιά που πέρασε μόλις αόυτ από το δοκάρι του Παναγιώτου. Στο 18′ σε ωραία κομπίνα του Ορεστη το φαουλ του Χριστοφορίδη απείλησε την άμυνα των Δραμινων με τον Πετρόπουλο να σουτάρει πάνω στον πεσμενο πορτεριε με τον διαιτητη Ασλανίδη από την Πιερία να σφυρίζει φαουλ και μη γενόμενη την φαση.

Στο 22′ από καλοχτυπημενο φάουλ του Ανδρεάδη η μπαλα δεν έφυγε μακριά από τους αμυντικούς, αυτή έφτασε στον Λαζαρίδη που σουταρε πάνω σε χέρι αμυντικού. Το πέναλτι εκτέλεσε ο ίδιος ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και της ομάδας κάνοντας το 0-1 στέλνοντας από την άλλη τον έμπειρο Παγκάκη. Στο 32′ ο Δραμπαλης βρήκε τον Άρμεν που σουταρε ένα ψιλοκρεμαστό σουτ που πέρασε μόλις πάνω από το δοκάρι του Παναγιώτου. Στο 43′ φάουλ από καλή θέση του Σταμπουλή πέρασε ψηλα αουτ με τον Ορεστη να απειλεί με τον Λαζαρίδη στο 45΄με το σουτ του εκτός περιοχής να περνά μόλις αουτ. Οι δυο ομαδες πήγαν ωστόσο στα αποδυτήρια με δυο γκολ διαφορά όταν από λάθη της άμυνας του Βώλακα τα εκμεταλλεύτηκε ο Σταματόπουλος που τσίμπησε την μπάλα πάνω από τον Παγκακη κάνοντας το 0-2 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου.

Στο β’ μέρος ο Ορέστης έλεγξε τον αγώνα και δεν απειλήθηκε, στο 54′ πολύ ωραία προσπάθεια του Λαζαρίδη μετά από ωραίο στοπάρισμα του MVP της αναμέτρησης Λαζαρίδη το δυνατό συρτό σουτ του εκτός περιοχής πέρασε μόλις άουτ. Στο 57′ η Δοξα εόχε μια καλή φαση να μειώσει το σκορ αλλα το σουτ του ανενόχλητου Καρπιτσάρη λίγο πίσω από το πεναλτι πέρασε άουτ.

Στο 77′ σε αντεπίθεση του Ορεστη ο Χριστοφορίδης θα βρέι τον Λαζαρίδη που με το αριστερό θα δώσει ασιστ πάρε βάλε στον αμαρκάριστο στην μικρή περιοχή Καπουσούζη που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα θα βρει το κάθετο δοκάρι. δοκάρι με σουτ μετά από ασιστ του Λαζαρίδη. Στο τέλος ο Βώλαξ πίεσε και στο 86′ από κόρνερ του Σταμπουλή το σουτ του Σιγγου πέρασε άουτ χωρίς να μπορέσει να κάτι περισσότερο.

Την Τετάρτη (17/5) για την 2η αγωνιστική ο Ορέστης έχει ρεπό και την επόμενη Τετάρτη (24/5) φιλοξενεί τον Ηρακλή Αμμουδιάς σε ένα ματς που εαν κερδίσει θα κανει αποφασιστικό βήμα ανόδου. Από την άλλη ο Βωλακας την επόμενη εβδομάδα ίσως παίζει την χρονιά αφού έχει 2 εκτός εδρας ματς την Τετάρτη στην Ελευθερούπολη και στην συνέχεια στην Ευκαρπία την Νίκη.

Διαιτητές οι Ασλανίδης, Τραούδας και Μαυρογιώργης από την ΕΠΣ Πιερίας.

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ (Ροδίτης): Παγκάκης, Μαρκόπουλος, Καρπιτσαρης, Μποσκοψιου, Κασσός, Βασιλειάδης, Γ. Σίγγος, Δράμπαλης, Αλ. Αρμεν, Ηλ. Σταμπουλής, Μαλίκης.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Μυλωνάς): Παναγιώτου, Πεταλωτής (77′ Καπουσούζης), Λιάνας, Ασπιώτης, Γκουντενούδης, Πετρόπουλος, Χριστοφορίδης (89′ Τσομπανούδης), Ανδρεάδης, Λαζαρίδης (82′ Αλή Κοτζά), Σταματόπουλος, Θέμελης