Φυλάκιση με αναστολή στον ορθοπεδικό του Χρήστου Ταπούτου για το ιατρικό λάθος που του έκοψε το μπάσκετ

Σε φυλάκιση 18 μηνών και με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Ορθοπεδικός που ανέλαβε την επέμβαση αποκατάστασης του πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή Χρήστου Ταπούτου.

Ο νυν τζένεραλ μάνατζερ του Άρη που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον Βόρειο Έβρο από την διερή παρουσία του με την Ολιν Εντιρνε της Αδριανουπολης στην τουρκική λίγκα, περιέγραψε ότι η επέμβαση έγινε γiα την αποκατάσταση ρήξης τένοντα του αριστερού του χεριού, όμως από λάθη του γιατρού προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός στο μέσο νεύρο του χεριού, με συνέπεια να υποστεί σοβαρή βλάβη και να έχει μόνιμη αναπηρία.

«Σοβαρά ιατρικά λάθη, προκάλεσαν μόνιμη σωματική αναπηρία στον εντολέα μου, παίκτη της Εθνικής Ομάδας και διεθνή μπασκετμπολίστα Χρήστο Ταπούτο, ο οποίος εξ’ αυτού αναγκάστηκε και να διακόψει βίαια την επαγγελματική του πορεία στο μπάσκετ, ενώ ήταν στο απόγειο», σημείωσε η δικηγόρος του Γιάννα Παναγοπούλου.

Στην απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε την κατηγορία της πρόκλησης σωματικής βλάβης, υποστηρίζοντας ότι όλα έγιναν όπως προβλέπονται, με τη μέθοδο που είναι ενδεδειγμένη, όπως είχε κάνει και σε άλλες επεμβάσεις αθλητών του μπάσκετ. «Η απόφαση, μετά έξι χρόνια, είναι ηθική δικαίωση γι’ αυτόν», ανέφερε η συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Γιάννα Παναγοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επέμβαση έγινε τον Απρίλιο του 2017 και έξι χρόνια μετά καταδικάστηκε για πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια ο ορθοπεδικός χειρουργός που είχε αναλάβει την αποκατάσταση, ενώ αθώος κρίθηκε ο συνεργάτης του, επίσης χειρουργός.