Super League: Σώθηκε η Λαμία και είπε αντίο ο Ιωνικός σε φινάλε – θρίλερ! Ο απολογισμός των Θρακιωτών στα τελευταία ματς των play outs

Στον τελικό της Νίκαιας μεταξύ Ιωνικού και Λαμίας, η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου με μεγάλη επιστροφή στο σκορ από 2-0 σε 2-2 έμεινε στην μεγάλη κατηγορία και έστειλε τον Ιωνικό στην Super League 2.

Πολλά γκολ και θέαμα την τελευταία αγωνιστική στα «αδιάφορα» ματς. Ξεκίνησε και πάλι βασικός ο Ξενιτίδης για τον Παναιτωλικό.

Παναιτωλικός – ΟΦΗ: Με νίκη έκλεισε ο ΟΦΗ τη σεζόν, καθώς επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, ο οποίος από την πλευρά του έκανε την καλύτερή του εμφάνιση στα play-outs, είχε τρία δοκάρια αλλά έκλεισε το μίνι πρωτάθλημα με έξι ήττες και μία ισοπαλία σε επτά παιχνίδια. Ο Χουχούμης με αυτογκόλ άνοιξε το σκορ στο 85′ ενώ στις καθυστερήσεις ο Γκρόνινγκ έκανε το τελικό 0-2. Βασικός ξεκίνησε ο Θρακιώτης, Γιώργος Ξενιτίδης ο οποίος αντικαταστάθηκε στο 80ο λεπτό από τον Κολοβό πραγματοποιώντας θετική εμφάνιση.

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: Σε ένα παιχνίδι χωρίς καμία βαθμολογική σημασία, Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά. Στα αγωνιστικά οι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Κωστέα στο 43ο λεπτό με κεφαλιά με τον Ατρόμητο να απαντάει με τον Κουέν μετά από ασίστ του Χατζηισαΐα στο 53′ σκοράροντας για το τελικό 1-1. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Χούαν Μουνάφο, μπήκε ως αλλαγή στο 80ο λεπτό στη θέση του Μπερτόλιο, ενώ στο 87′ αντίκρισε κίτρινη κάρτα για φάουλ.

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα: Μπορεί ο αγώνας στην Λιβαδειά να ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, αλλά αγωνιστικά οι δύο ομάδες μας προσέφεραν πλούσιο θέαμα, πετυχαίνοντας από 3 τέρματα. Με τον Αλφρέντο Μεχία βασικό ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ με τον Γιαννιώτα στο 28′ για να έρθει ο Κόντε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 34′. Ο Ροσέρο 4 λεπτά αργότερα έκανε το 1-2 με τον Τσάπρα να προσθέτει κι αυτός γκολ στο 1ο ημίχρονο κάνοντας το 2-2 στο 45′. Στο δεύτερο μέρος ο Βρακάς έβαλε εκ νέου μπροστά τους υποβιβασμένους γηπεδούχους με γκολ στο 77′, ενώ ο Παμλίδης σκόραρε για το τελικό 3-3 στο 80′.

Ιωνικός – Λαμία: O Iωνικός προηγήθηκε 2-0 στον «τελικό παραμονής», όμως η Λαμία γέλασε στο τέλος και πανηγύρισε την παραμονή της στη Super League με μια ιστορική ανατροπή σε 2-2. Υποβιβασμός για τους Νικαιώτες. Ο Τόσιτς με γκολάρα έστειλε στα ουράνια την ομάδα της Φθιώτιδας. Σε ένα μάτς με πολλές συγκινήσεις, στο 30ο λεπτό, ο Βαλεριάνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ελευθεριάδης μπήκε στην τροχιά της μπάλας, όπου με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ για το 1-0, βάζοντας φωτιά στην εξέδρα. Επτά λεπτά μετά ο Κάνιας έκανε το 2-0 με ένα εντυπωσιακό σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ.

Η εφτάψυχη Λαμία στο 53ο λεπτό βρήκε τον δρόμο για τα δίχτυα. Ο Μεδίνα έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε τη σέντρα, ο Τσιλούλης έκανε δική του την μπάλα και με γύρισμα βρήκε τον Νούνιες, ο οποίος με πλασέ έκανε το 2-1 για την ομάδα της Φθιώτιδας. Η ανατροπή παραμονής ολοκληρώθηκε στο 73ο λεπτό, ο Τόσιτς ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και με ένα εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Χουτετσιώτη για το 2-2. Ο Ιωνικός πολιόρκησε την αντίπαλη περιοχή, πάλεψε να βρει το γκολ της νίκης αλλά τελικά η Λαμία ήταν η ομάδα που πήρε το αποτέλεσμα που χρειαζόταν για να πανηγυρίσει την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Κόκκινη δέχτηκε στον πάγκο ο πρώην γυμναστης του Πανθρακικού Γρηγόρης Μπιζάς.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ:
7. ΟΦΗ 41
8. Ατρόμητος 38
9. ΠΑΣ Γιάννινα 34
10. Αστέρας Τρίπολης 31
11. Παναιτωλικός 30
12. Λαμία 29
———————
13. Ιωνικός 27
14. Λεβαδειακός 26