ΕΠΣ Ξάνθης: Η πορεία του Ορφέα Ξάνθης ως τον τελικό του Κυπέλλου

Μόνο δύο ματς χρειάστηκε να δώσει ο Ορφέας Ξάνθης για να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Λόγω του γεγονότος ότι αγωνιζόταν στην Γ’ Εθνική, βάσει της προκήρυξης πέρασε χωρίς αγωνες τους δύο πρώτους γύρους.

Στην τρίτη φάση της διοργάνωσης που ήταν και η προημιτελική, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την έτερη ομάδα της Γ’ Εθνικής, τον Αρη Αβατου σε ένα πρόωρο τελικό. Με γκολ του Πασχαλάκη προηγήθηκε στο ημίωρο, ισοφαρίστηκε στα μισά του β΄ημιχρόνου με απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκαρνέτα αλλά πήρε την πρόκριση με το τέρμα του Κουκουρίγκου λίγο πριν οδηγηθεί το ματς στην παράταση, σε αναμέτρηση που διεξήχθη την προπροηγούμενη Τετάρτη και εξασφάλισε συμμετοχή στον ημιτελικό.

Εκεί ο Ορφέας Ξάνθης αντιμετώπισε την περασμένη Τρίτη στο γήπεδο του Κουτσού την Ελπίδα Γενισέας, φιναλίστ του περσινού τελικού, που στα προημιτελικά απέκλεισε τον πρωταθλητή και κάτοχο του περσινού τροπαίου Άρη Πετεινού. Η επικράτηση για την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή ήταν εύκολη, αφού ο Ορφέας επικράτησε με 5-1. Κλείδωσε έτσι την παρουσία του σε έναν ακόμα τελικό, όπου θα διεκδικήσει το 12ο τρόπαιό του.