ΕΠΣ Ξάνθης: Η πορεία του ΑΟ Βιστωνίδας προς τον τελικό του Κυπέλλου

Τρεις αγώνες χρειάστηκε να δώσει ο ΑΟ Βιστωνίδας για να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

Από την πρώτη φάση στάθηκε τυχερός αφού κληρώθηκε με τον Κεραυνό Π. Κατραμίου, ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας αλλά και η οποία δεν εξασφάλισε άδεια από το Μητρώο της ΓΓΑ και αποβλήθηκε από όλες τις διοργανώσεις.

Για την Β’ Φάση αντιμετώπισε σε ένα από τα ζευγάρια – ντέρμπι που ανέδειξε η κληρωτίδα τον Απόλλωνα Ξάνθης στο γήπεδο της Εκτενεπόλ. Επικράτησε με σκορ 1-2 χάρη σε τέρματα των Τσαπατώλη και Τσεπνόγλου, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τον Απόλλωνα να μειώνει με τον Χρήστο Μαρκοσιάν λίγο πριν το φινάλε.

Για την Γ’ Φάση (προημιτελική) η Βιστωνίδα κληρώθηκε πάλι να αγωνιστεί εκτός έδρας, αυτή τη φορά με τον Κεραυνό στην Λευκόπετρα που αγωνίζεται σε κατώτερη κατηγορία. Επικράτησε με 1-3. Κιολεΐδης, Τζεβελέκης και Παπάζογλου πέτυχαν τα γκολ για τον ΑΟΒ, ο Βασίλης Λαζαρίδης μείωσε σε 1-2 προσωρινά για τους γηπεδούχους.

Στον ημιτελικό της περασμένης Κυριακής η Βιστωνίδα επικράτησε με 3-0 του Φίλιππου Δροσερού στο γήπεδο των Κιμμερίων. Στο 24′ ο Πάρης Κοτόπουλος άνοιξε το σκορ, στο 31′ με κεφαλιά του Σαμαρά σε φάση διαρκείας έγινε το 2-0 ενώ στο 65′ με αυτογκόλ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.