Εκλογές 2023: Αφήνει τον Δήμο Ξάνθης και δηλώνει υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Χρήστο Μέτιο η Σοφία Ψωμά

Την απόφαση να μην κατέβει υποψήφια στον Δήμο Ξάνθης (όπου είναι γραμματέας του Δήμου κατά την διάρκεια της θητείας Τσέπελη) αλλά να δοκιμαστεί στον στίβο των περιφερειακών εκλογών γνωστοποίησε η Σοφία Ψωμά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη επί Μπιλ Πάπας, αδελφή του νεοεκλεγέντος προέδρου του Ερασιτέχνη ΑΟΞ Κωνσταντίνου Ψωμά και κόρη της παλιάς δόξας της ομάδας της Ξάνθης Σάκη Ψωμά.

Όπως αποκάλυψε η ίδια στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ Μαίρης Τσιακίρογλου το βράδυ της Τρίτης, η Σοφία Ψωμά πήρε την οριστική απόφαση να κατέβει υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του νυν Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστου Μέτιου. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Μαχητής», θα έχει και «την πλήρη και ολόψυχη στήριξη και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δόμησης Μιχάλη Αμοιρίδη, που επίσης ήταν ένας απο αυτούς που την “έπεισαν” ν’ αλλάξει πολιτικό μετερίζι»

«Ένα πολιτικός κύκλος, αυτός του Δήμου Ξάνθης τελειώνει.. Θα παραμείνω γραμματέας του Δήμου Ξάνθης μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μου στις 31.12.2023,  πιστεύω οτι ο Χρήστος Μέτιος έχει πολλά να δώσει σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ  και είναι τιμή Μου να κατέβω με το ψηφοδέλτιό του στις εκλογές του Οκτώβρη 2023. Ανέκαθεν με προσέλκυαν νέα πράγματα άλλωστε….», δήλωσε η Σοφία Ψωμά.

Μιλώντας στην ξανθιώτικη εφημερίδα και απαντώντας αν θα την στηρίξει ο δήμαρχος Τσέπελης, πρόσθεσε: «Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξη, αισιοδοξώ οτι θα με στηρίξει όλη η Ξάνθη και ειδικά αυτοί που πιστεύουν ότι μπορώ να προσφέρω και να δώσω καινούργια πράγματα στον τόπο Μας. Θεωρώ δεδομένο οτι μέσα σε αυτούς, πρώτος φυσικά είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος Ξάνθης που είναι ο πολιτικός μέντοράς μου  αλλά και όλοι οι συνεργάτες Μας  με τους οποίους είχαμε, έχουμε και θα συνεχίσουμε  να έχουμε άψογη συνεργασία…Πάνω απο όλα μας ενδιαφέρει ο τόπο μας».

Για το τέλος αποκάλυψε: «Ήδη ξεκίνησα τον αγώνα μου…ωστόσο προέχει η δουλειά μου στο Δήμο Ξάνθης. Για τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο, προς το παρόν μας ενδιαφέρει η Ν.Δ. να έρθει πρώτη και αυτοδύναμη στις εκλογές της 21ης Μαίου και 1η δύναμη και στη Ξάνθη φυσικά…».