ΕΠΣ Ξάνθης: Πέρασε στον τελικό με «περίπατο» επί της Γενισέας ο Ορφέας Ξάνθης και πάει για τον 12ο τίτλο σώζοντας μια κάκιστη σεζόν στο φινάλε!

Περισσότερο εύκολα από ότι θα περίμενε ο Ορφέας Ξάνθης πέρασε στον 17ο τελικό του στην Ξάνθη, αφού στον ημιτελικό κέρδισε με 5-1 στο γήπεδο του Κουτσού την Ελπίδα Γενισέας που έχασε ακόμη μια ευκαιρία να σηκώσει ένα τρόπαιο μετά από 27 χρόνια.

Ο Ορφέας Ξάνθης πλέον είναι το μεγάλο φαβορί στον 44ο τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Βιστωνίδας στην ρεβάνς του τελικού του 2009 όταν η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή είχε επικρατήσει στα πέναλτι 5-3 της τότε κατόχου του κυπελλου.

Σύμφωνα με το thraki.com, o Ιωαννίδης ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι κερδίζοντας πέναλτι στο 23′ το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νίκος Μελισσόπουλος (φώτο xanthi-sport) και με την έναρξη της επανάληψης ο 20χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός με εντυπωσιακό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το 0-2, απέναντι στην Ελπίδα που στάθηκε άτυχη στο α’ μέρος έχοντας δύο αναγκαστικές αλλαγές δύο πολύτιμων παικτών της του πρωην του Ορφέα Γκασιμπαγιαζίδη και του έμπειρου Χιονίδη. Στο 59′ ο Κουκουρίγκος έκανε με πλασέ το 0-3. Η Ελπίδα που πάλεψε όσο μπόρεσε μείωσε σε 1-3 με κεφαλιά του Μιχάλη Μελισσόπουλου στο 75′ με τον 16χρονο Θανάση Μπογιατζίδη στο 78′ να πετυχαίνει το 1-4 και τον Πασχαλάκη στο 92′ να κάνει το 1-5.

Διαιτητής ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής (Τόσκας – Εμίν) και 4ος διαιτητής ο Διαλυνάς.

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ: Ζαρζακόπουλος, Λεσκόφτσης, Δημητριάδης (85’ Κοτσάνης), Μελισσόπουλος Μ., Τυριάκης, Μπουλούτ (85’ Κομαχίδης), Πανταζίδης, Ξαντινίδης (85’ Πετρίδης), Τσέκος, Χιονίδης (36’ λ.τρ. Παπαδόπουλος), Γκασιμπαγιαζίδης (28’ λ.τρ. Ταχτσίδης).

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργιάδης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας (73’ Κόντο), Παπαστεφάνου, Καλαϊτζόπουλος, Σωτηράκογλου (85’ Τσολάρι), Ιωαννίδης (85’ Μπουρδούνης), Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος Ν. (61’ Μπογιατζίδης), Κουτσός (73’ Τσάκαλος), Πασχαλάκης.