Σκόραρε ένα γκολ για την ΑΕΚ ο Αραμπατζής αλλά γνώρισε τον αποκλεισμό στα ημιτελικά από τον Ολυμπιακό

Στον τελικό του Κυπέλλου προκρίθηκε ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 24-21 της ΑΕΚ και το απόγευμα της Τρίτης και θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον Δούκα.

Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη ημέρα τον Μπάουερ ο οποίος πραγματοποίησε μεγάλες αποκρούσεις, ενώ επιθετικά ο Μοντόρο σταμάτησε στα πέντε γκολ. Στην αντίπερα όχθη ο Μαντάλινιτς ήταν εξαιρετικός, πέτυχε οκτώ τέρματα.

Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με πέντε γκολ για πρώτη φορά με τέρμα του Μπάγιο με το οποίο έγινε το 8-3. Η ΑΕΚ με γκολ του Εβρίτη Βαγγέλη Αραμπατζή και του Τσέπιτς μείωσε στα τρία τέρματα, όμως Παπαβασίλης και Γκρατζάν ανέβασαν εκ νέου τη διαφορά στα πέντε γκολ (10-5) πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο.

Στο υπόλοιπο που έμενε η Ένωση ανέβασε στροφές σε άμυνα και επίθεση, με δύο τέρματα από τους Λέμος και Μαντάλινιτς κατάφερε να μειώσει στο 11-9 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο τριαντάλεπτο.

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει στο γκολ (13-12), όμως μέσα σε σχεδόν δύο λεπτά ο Ολυμπιακός έτρεξε επί μέρους 3-0 για να προηγηθεί εκ νέου με τέσσερα γκολ (16-12).

Οι παίκτες του Γραμματικού συνέχισαν να ελέγχουν τον τελικό και μάλιστα επτά λεπτά πριν το φινάλε κατάφεραν να προηγηθούν εκ νέου με πέντε γκολ έπειτα από δύο τέρματα του Πασσιά (21-16).

Από εκεί και μετά ο Ολυμπιακός ήλεγξε το ρυθμό και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 24-21.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 2, Παπαβασίλης 2, Κανδύλας 1, Μπάγιος 3, Παπαδόπουλος 1, Δομπρής 2, Mπουρζέ, Πασσιάς 2, Μοντόρο 5, Σλαβούλιτσα, Οστρούτσκο 1, Γκράτζαν 4, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 1, Τικ 2, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς 8, Τσέπιτς 1, Αλμέιδα, Ηλιόπουλος 1, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 1, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτομπί 2, Ρογκούλσκι, Λέμος 2, Κεδέρης 2.