Μπαράζ Πρωταθλητών ΕΠΣ: Άλλαξε η ημερομηνία διεξαγωγής «θρακιώτικου» αγώνα της πρεμιέρας για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

Μία ημέρα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό για την Κυριακή 14 Μαΐου θα διεξαχθεί η μία από τις τρεις αναμετρήσεις της πρεμιέρας των αγωνων του 1ου Ομίλου των μπαράζ των Πρωταθλητών της ΕΠΣ, στον οποίο μετέχουν οι ομάδες της Θράκης.

Ο λόγος για την αναμέτρηση της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου με τον πρωταθλητη της ΕΠΣ Καβάλας Ορφέα Ελευθερούπολης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο «Ιωάννη Στράντζαλης», όπως έγραψε νωρίτερα το ThrakiSportS (και οχι στο ΔΑΚ Κομοτηνής). Και δεν θα διεξαχθεί Κυριακή αλλά Σάββατο, με την ώρα έναρξης να παραμένει στις 17:00 το απόγευμα.

Αιτία της αλλαγής ημερομηνίας που ζητήθηκε από την ΕΠΟ είναι το γεγονός ότι την Κυριακή 14 Μαΐου γιορτάζονται τα Ελευθέρια σε όλη την Ροδόπη και παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια αυτήν την ημερομηνία διεξάγεται στο ΔΑΚ Κομοτηνής ο τελικός του Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικων Σωματείων Θράκης.

Ο Ορφέας Ελευθερουπολης δεν ειχε προβλημα να συναινέσει στην αλλαγή και έτσι ο αγωνας των πρωταθλητών Ροδόπης και Καβάλας θα διεξαχθεί ένα 24ωρο πριν τα άλλα δύο (Αρης Πετεινού – Ηρακλής Αμμουδιάς και Δόξα Βώλακα – Ορέστης Ορεστιάδας), ανοίγοντας την αυλαία της διαδικασίας των μπαράζ.