Εκλογές 2023: Υποψήφιος βουλευτής στην Θράκη με κόμμα – έκπληξη ο κορυφαίος παλαίμαχος δημοσιογράφος Γαβριήλ Λαμψίδης

Με το κόμμα ΕΑΝ… που ίδρυσε το 2022 ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, επέλεξε να είναι υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές της 21 Μαΐου, ο συμπατριώτης μας, βετεράνος δημοσιογράφος, Γαβριήλ Λαμψίδης.

Η επιλογή του Νομού Ξάνθης υπήρξε συνειδητή από μέρους του, διότι τον συνδέει με το δημοσιογραφικό παρελθόν του εδώ και με τους συμπατριώτες του που αισθάνεται μαζί τους ισόβιο δεσμό και τους οποίους επιθυμεί να συναντήσει και να συνομιλήσει μαζί τους ερχόμενος στην Ξάνθη, την εκλογική του περιφέρεια,  τις προσεχείς ημέρες.

Ο Γαβριήλ Λαμψίδης είναι ο 7ος οκτώ αδελφών της υπερπολύτεκνης οικογένειας του Θεοκλήτου Λαμψίδη, που εγκαταστάσθηκε αρχικά στα Κομνηνά Ξάνθης το 1915, από την περιοχή του Καρς. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα, μετά την αποχώρησή του από την Ξάνθη, το 1972, όταν διαπίστωσε ότι δεν είχε νόημα, λόγω συνθηκών, η συνέχιση της έκδοσης της ημερήσιας εφημερίδας του («Ξανθιώτικος Τύπος»), την οποία είχε εκδώσει το 1966.

Στη Θεσσαλονίκη εργάστηκε για 16 χρόνια στην απογευματινή εφημερίδα του συγκροτήματος Βελλίδη «Θεσσαλονίκη» και από 1984 μέχρι τη συνταξιοδότησή του άλλα 16 χρόνια στην ΕΡΤ 3, όπου διετέλεσε και διευθυντής Ραδιοφωνίας.

Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Χατζηδανιήλ – Λαμψίδου και έχουν δύο παιδιά, ένα δικηγόρο και έναν ιδιωτικό υπάλληλο. Παραμένει δια βίου δημοσιογράφος, αρθρογραφώντας και παρεμβαίνοντας με δημοσιεύσεις του στα εθνικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, χωρίς κομματική ταυτότητα.

Τέλος, όπως σημειώνεται σε άρθρο στον «Μαχητή», θεωρεί το κόμμα – Κίνημα ΕΑΝ… μια χιονοστιβάδα, που θα γιγαντωθεί με τον χρόνο και ότι πολύ σύντομα θα έχει ρόλο στα πολιτικά πράγματα.