Γ’ Εθνική: Μια πεντάδα tips για τον τελικό ανόδου του ΓΑΣ Κομοτηνή στην Δράμα με τον ΚΑΟΔ (17:00, LIVE ThrakiSportS)

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής η σεζόν για την ομάδα μπάσκετ του ΓΑΣ Κομοτηνή παίζοντας έναν τελικό do or die με τον ΚΑΟΔ στη Δράμα, διεκδικώντας σε αυτό το ένα ματς την επιστροφή του στην Β’ Εθνική.

Στις τάξεις των Κομοτηναίων υπάρχει κινητοποίηση για αυτοντον αγωνα, τον οποίο όμω επιθυμούν όσο τίποτα να κερδίσουν και οι δραμινοί, οι οποίοι ονειρεύονται σταδιακά να βρεθούν και πάλι στα μεγάλα σαλόνια, από τα οποία υποβιβάστηκαν στα τοπικά για μη αγωνιστικούς λόγους.

Το ThrakiSportS παρουσιάζει μια πεντάδα tips για να παρακολουθήσετε ενημερωμένοι τον μεγάλο αγώνα:

1. Αυτός είναι ο τρίτος και τελευταιος αγωνας των πλέι οφ μεταξυ των δυο ομάδων. Αμφότερες είχαν από μια νίκη στην έδρα τους στην κανονική περίοδο και εκκινώντας από αυτό το 1-1, ξεκίνησαν αυτήν την τελική σειρά των πλέι οφ με τη κάθε ομάδα να διατηρεί το πλεονέκτημα της έδρας της. Προ δύο εβδομάδων ο ΚΑΟΔ νίκησε εύκολα στη Δράμα με 81-55 και την περασμένη Κυριακή ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε επίσης εύκολα εντός έδρας με 60-44.

2. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι δυο ομάδες κατέκτησαν την 1η και 2η θέση αντίστοιχα με 38 βαθμούς ο ΚΑΟΔ και 36 ο ΓΑΣ Κομοτηνή, οπότε αντικειμενικά έχουμε έναν τελικό ανάμεσα στις δυο καλύτερες ομάδες του 6ου Ομιλου, αμφότερες ανήκουσες στην δύναμη της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Στον πρώτο γυρο ο ΓΑΣ Κομοτηνή είχε επικρατήσει με 62-55, στην 18η αγωνιστική ο ΚΑΟΔ λύγισε στην παράταση τον ΓΑΣ Κομοτηνή με 79-73. Αν ειχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα σε εκείνο το ματς θα είχαμε αλλαγη στην καταταξη (πρωτος θα ηταν ο ΓΑΣ) και πιθανότατα τωρα να μην χρειαζόταν πέμπτο ματς, αφου ο ΓΑΣ θα ξεκινουσε την σειρά προηγουμενος με 2-0.

3. Στην προηγούμενη φάση των πλέι οφ ΚΑΟΔ και ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησαν εύκολα των Βασιλικών και του Ρουπελ Σιδηροκάστρου αντίστοιχα. Ο ΚΑΟΔ χρειάστηκε όμως μόλις ένα ματς για να τα αποκλείσει και αυτο στη Δράμα, αφού μετέφερε το 2-0 από την κανονική διάρκεια και με το 74-58 στις αρχές Απρίλη έκλεισε θέση στον τελικό. Ο ΓΑΣ Κομοτηνή χρειάστηκε δύο ματς, καθώς η δική του σειρά ξεκίνησε από το 1-1, ωστόσο δεν άφησε την κυριαρχία του να αμφισβητηθεί και σχετικά εύκολα προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ.

4. Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, που έχει χαρακτήρα τελικού, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης όρισε αξιολογημένους διαιτητές για αυτό το παιχνίδι – τελικό που ολοκληρώνει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Το ματς θα διευθυνουν οι Ευφραιμίδης Σ. και Χατζημπαλίδης με κομισάριο τον Μπρίγκο.

5. Ο νικητής αναδεικνύεται πρωταθλητής του 6ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής και πανηγυρίζει την άνοδο στην Β’ Εθνική, όπου ως γνωστόν από την Θράκη μετέχει ο Λεύκιππος Ξάνθης. Οι φίλοι του ΚΑΟΔ αναμένεται να προσέλθουν μαζικά στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης» αλλά και από την Κομοτηνή οργανώνεται εκδρομή με πούλμαν και κόστος 5 ευρώ το άτομο, θυμίζοντας τις εποχές προ δύο δεκαετιών που ο ΓΑΣ Κομοτηνή πρωταγωνιστούσε στην Α2 Ανδρών. Το τζάμπολ έχει προγραμματιστεί για τις 17:00 και για τον αγώνα θα υπάρχει μέσω του ThrakiSportS live ενημέρωση αλλά και live streaming μετάδοση.