Super League: Πικρός υποβιβασμός για τον Λεβαδειακό του αρχηγού Αλφρέντο Μεχία, μάχη Ιωνικού-Λαμίας στο φινάλε! Όλα τα αποτελέσματα των play out

Η 6η αγωνιστική των play out της Super League, ξεκαθάρισε λίγο το τοπίο. Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της δεκαετίας είναι ακόμα ζωντανό πάνω και κάτω όμως η αγωνιστική που πέρασε «έδειξε» την πρώτη ομάδα που υποβιβάζεται στην Super League 2 και αυτή είναι ο Λεβαδειακός. Ακόμα «γέννησε» και έναν τελικό, μεταξύ Ιωνικού και Λαμίας την επόμενη αγωνιστική ενώ όλοι οι από πάνω τους σώθηκαν και μαθηματικά.

Λαμία – Λεβαδειακός

«Ζωντανή» στην υπόθεση παραμονή και μάλιστα με αβαντάζ βγήκε η Λαμία από την αναμέτρηση με το Λεβαδειακό με το τελικό 1-1 να στέλνει τους Βοιωτούς στη Super League 2 την επόμενη χρονιά. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν αγκαλιά με ένα σπουδαίο τρίποντο καθώς ήταν μπροστά στο σκορ έως το 93′ λεπτό όπου η Λαμία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Τόσιτς στην τρίτη του συμμετοχή να σκοράρει το πρώτο του τέρμα στη σεζόν και να φέρνει το ματς στα ίσια. Ο πρώην μέσος της Ξάνθης και του Πανθρακικού Αλφρέδο Μεχία ήταν βασικός για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη κάνοντας ότι χρειάζεται στον αγωνιστικό χώρο. Στο 55′ δέχθηκε κίτρινη κάρτα ενώ ένα λεπτό πριν το γκολ της ισοφάρισης της Λαμίας στο 90+3 είχε αντικατασταθεί από τον Συμελίδη.

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με ένα γκολ του Κέβιν Ροσέρο στο 84′ της αναμέτρησης κέρδισε τον Αστέρα με 1-0 και σφράγισε την παραμονή του στην κατηγορία ενώ και οι Αρκάδες παρά την ήττα τους θα παίζουν και τη νέα σεζόν στη Stoiximan Super League. Βασικός αγωνίστηκε και πάλι ο πρώην αμυντικός χαφ του Πανθρακικού Χούαν Μουνάφο.

ΟΦΗ – Ιωνικός

Ο ΟΦΗ και ο Ιωνικός ήρθαν ισόπαλοι 2-2 στην αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής των playouts της Stoiximan Super League και έτσι οι Νικαιώτες προετοιμάζονται για «τελικό» σωτηρίας με τη Λαμία. Όσον αφορά τα αγωνιστικά οι Νικαιώτες άνοιξαν το σκορ όταν ο Μύγας νίκησε τον Τοράρινσον από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Μασάς με προβολή μέσα από την περιοχή σκόραρε. Οι Κρητικοί ισοφάρισαν στο 45ο λεπτό. Ο Μπάκιτς εκτέλεσε απευθείας φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ιωνικός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ όταν ο Φαντιγκά τροφοδότησε τον Μάντζη στην πλάτη της άμυνας εκείνος με τη σειρά του έστρωσε την μπάλα στον Μασάς, που έκανε το 2-1 στο 64′. Στο 80ο λεπτό οι Κρητικοί ισοφάρισαν σε 2-2.  Εξαιρετική ενέργεια από τον Μπιφουμά, έκανε το γέμισμα και ο Ντίκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 80ο λεπτό.

Ατρόμητος – Παναιτωλικός

Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού για την 6η αγωνιστική των playouts της Super League , με τους Αγκιμπού Καμαρά στο 30ο λεπτό και Κλωναρίδη στο 85ο να πετυχαίνουν τα δύο γκολ, ενώ παρά την ήττα οι Αγρινιώτες σώθηκαν και τυπικά μετά την ισοπαλία μεταξύ Λαμίας και Λεβαδειακού. Ο Θρακιώτης Γιώργος Ξενιτίδης αγωνίστηκε βασικός για τον Παναιτωλικό πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση και αντικαταστάθηκε από τον Κολοβό στο 61ο λεπτό.

Η βαθμολογία:

  1. ΟΦΗ 38
  2. Ατρόμητος 37
  3. ΠΑΣ Γιάννινα 33
  4. Αστέρας Τρίπολης 30
  5. Παναιτωλικός 30
  6. Λαμία 28
  7. Ιωνικός 26
  8. Λεβαδειακός 25