Επεισόδια κατά την παρουσία Κούγια στην Κομοτηνή – Ηρθε για φοιτητική εκδήλωση αλλά έκανε και… αθλητικές συναντήσεις

Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Αλέξη Κούγια σε εκδήλωση της φοιτητικής παράταξης της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής με θέμα: «Εγκληματική Οργάνωση: Σύσταση και Ποινικές Κυρώσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονη λογομαχία με μέλη αναρχικών και ακροαριστερών ομάδων ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι η κατάσταση ξέφυγε μεταξύ φοιτητών που υποστήριζαν την παρουσία του και άλλων που αντιδρούσαν σε αυτήν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στόν χώρο της εκδήλωσης ο Κούγιας μίλησε ενώ ακριβώς μπροστά του είχε αναγραφεί με σπρέι από αναρχικούς (υπήρχε το σχετικό Α) το σύνθημα: ”Κούγια ψοφα – Πάρε τον Λιγναδη σπίτι σου”.

Νωρίτερα είχε κηρύξει τον γνωστό δικηγόρο ανεπιθήμητο στις σχολές της Κομοτηνής το Ελευθεριακό Σχήμα Σχολών Κομοτηνής. Το σχήμα χαρακτήρισε τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ομιλία, λίγο πριν από «το φεστιβάλ μιζέριας και ανάθεσης των φοιτητικών εκλογών» όπως τις χαρακτηρίζουν και απόπειρα επίδειξης δύναμης εκ μέρους της κυβερνητικής παράταξης, πρόκληση που μόνο τυχαία δεν είναι.

Παράλληλα, τον χαρακτήριζαν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ως τον πιο διεφθαρμένο δικηγόρο στην χώρα που δεν διστάζει να αναλάβει φασίστες, δολοφόνους και παιδεραστές για να βγάλει όλο και περισσότερα χρήματα, σε περιπτώσεις τις οποίες αρνείται να αναλάβει οποιοσδήποτε δικηγόρος ακριβώς λόγω της φύσης των εγκλημάτων. Αφού απαριθμούν μια σειρά από υποθέσεις που έχει αναλάβει, τονίζουν πως συχνά επιδιώκει να προκαλεί και με τις δηλώσεις του κατηγορώντας συχνά τα θύματα και αναπαράγοντας συνεχώς ρατσιστικές, ομοφοβικές, σεξιστικές και μισαναπηρικές αντιλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Κούγιας βρέθηκε στην Κομοτηνή για την φοιτητική αυτή εκδήλωση με την νομική του ιδιότητα, αλλά δεν παρέλειψε σύμφωνα με πληροφορίες να αδράξει την ευκαιρία για συναντήσεις που είχαν και αθλητικό – και δη ποδοσφαιρικό – χρώμα. Αλλωστε μπορεί πέρυσι να αποχώρησε από την ΑΕΛ, ωστόσο εδώ και λίγες ημέρες έχει ανακοινώσει την επιστροφή του στα παραγοντικά δρώμενα μέσω του ιστορικού Ηρακλή. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Αλέξης Κούγιας πέρυσι είχε συμφωνήσει να λάβει μέρος με την φανέλα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στο πρωτάθλημα που φιλοξενήθηκε στην Κομοτηνή, αλλά τελικά δεν ήρθε λόγω άλλων υποχρεώσεων και του σοβαρού προβλήματος υγείας που ανέκυψε και χρειάστηκε να αντιμετωπίσει.