ΕΠΣ Ξάνθης: «Σόκαρε» τον πρωταθλητή Πετεινό στο 113′ παίρνοντας ρεβάνς η Γενισέα, ο Ορφέας Ξάνθης απέκλεισε το Άβατο και πέρασαν στα ημιτελικά του κυπέλλου

Ολοκληρώθηκε το παζλ των ημιτελικών στο κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης καθώς έγιναν γνωστές και οι δύο εναπομείναντες ομάδες που προκρίθηκαν την Τετάρτη το απόγευμα.

Συγκεκριμένα ο Ορφέας Ξάνθης παρά τις ελλείψεις που είχε κατάφερε και κέρδισε με 2-1 τον Άρη Αβάτου, ενώ η Ελπίδα Γενισέας επικράτησε στην παράταση με 2-1 του πρωταθλητή Πετεινού παίρνοντας ρεβανς για την περσινή ήττα στον τελικό και ελπίζοντας να σηκώσει το τρόπαιο μετά από 27 χρόνια και την σεζόν 1995-96.

Όπως μας ενημερώνει η xanthi-sport από όπου και οι φώτο, στο γήπεδο του ΑΟΞ η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή παρά το γεγονός ότι είχε αρκετές και σημαντικές ελλείψεις, προηγήθηκε στο α’ μέρος με τον Πασχαλάκη, ενώ ο Άρης έφτασε στην ισοφάριση λίγο μετά το ακυρωθέν γκολ του Κοντογιαννίδη και το δοκάρι του Τσάπαρη στο β’ μέρος με το απευθείας κόρνερ του Γκαρνέτα. Δύο λεπτά πριν το τέλος στο 88′ ο Κουκουρίγκος σκόραρε για τους νικητές που πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά ελπίζοντας να χαμογελάσουν αυτοί στο φιναλε της σεζόν με το κύπελλο μετά την πικρία του υποβιβασμού τους.

Στο άλλο παιχνίδι η Ελπίδα Γενισέας κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον πρωταθλητή Άρη Πετεινού με λυτρωτή τον Πανταζίδη στην παράταση. Ο Τσέκος έκανε στο 38′ το 1-0, με τον Χριστοφορίδη να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 65′ προσωρινά και στο 113′ τον Πανταζίδη να δίνει την πρόκριση στην Γενισέα.

Τα ζευγάρια των νοκ άουτ ημιτελικών θα είναι Ορφέας Ξάνθης – Ελπίδα Γενισέας και ΑΟ Βιστωνίδας – Φίλιππος Δροσερού που θα γίνουν το Σαββατοκύριακο σε Κιμμέρια και Κουτσό.

Τα αποτελέσματα των δυο προημιτελικών:

Ελπίδα Γενισέας – Άρης Πετεινού 2-1 παράταση (1-1 κανονικός αγώνας)

Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου 2-1