Χιτσκοκικές μάχες σε Δράμα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες για τον τίτλο! Τι εκαναν οι πιθανοί αντίπαλοι στα μπαράζ ανόδου των Ορέστη Ορεστιάδας, Πετεινού και Ν. Σιδηροχωρίου

Τους αντιπάλους τους από την Aνατολική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη στα μπαράζ ανόδου στην Γ’ Εθνική σε 2 εβδομάδες περίπου περιμένουν να μάθουν οι ο Άρης Πετεινού από την Ξάνθη, Ορέστης Ορεστιάδας από τον Έβρο και η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου στην Ροδόπη,

Όπως και πέρυσι ο τίτλος του πρωταθλητή δεν σημαίνει και αυτόματη άνοδο στην Γ’ Εθνική όπως τα προηγούμενα χρόνια, αφού έχουν επιστρέψει τα μπαράζ των πρωταθλητών των ΕΠΣ. Αναμένονται συναρπαστικά μπαράζ ανάμεσα στους τρεις πρωταθλητές των ΕΠΣ της Θράκης που θα αγωνιστούν με τους πρωταθλητές των ΕΠΣ της Καβάλας που πλέον μάθαμε πως θα είναι η Ελευθερούπολη, της Δράμας, των Σερρών αλλά και της Μακεδονίας (δηλαδή της Θεσσαλονίκης), ώστε οι τρεις εκ των επτά να ανέβουν στην Γ’ Εθνική μέσω μπαράζ που θα γίνουν μέσα Μαίου.

Ο όμιλος Θεσσαλονίκης- Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα έχει 7 πρωταθλητές και θα γίνει ένα μίνι πρωτάθλημα όπου η κάθε πρωταθλήτρια ομάδα θα δώσει 6 αγώνες – τρεις στην έδρα της και τρεις εκτός έδρας μετά από κλήρωση, η οποία θα αναδείξει και την σειρά των αγώνων. Οπως έχει καθιερώσει το ThrakiSportS από πέρυσι, θα ρίξουμε μια ματιά τι συμβαίνει στους άλλους νομούς από τους οποίους θα προκύψουν οι αντίπαλοι των τριών ομάδων τις Θράκης, ώστε όλοι να γνωρίζουν τι θα αντιμετωπίσουμε τον Μάιο.

Στην Καβάλα πρωταθλητής μετά από 16 χρόνια είναι ο Ορφέας Ελευθερούπολης που επικρατησε 5-0 της Ποταμιάς και κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά τριών βαθμών από τον ‘Αρη Πηγών. Η ομάδα του έμπειρου κόουτς Στέλιου Κατρακυλάκη με παρελθόν και στον ΑΟΞ στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου στην Κομοτηνή.

Στις Σέρρες όπου στην πρεμιέρα των μπαράζ ο πρωταθλητής θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Άρη Πετεινού, ωστόσο η ανάδειξή του πήρε νέα παράταση. Στις ρεβανς των ημιτελικών των πλέι οφ ανόδου που γίνονται με την μορφή κυπελλου, η Αμμουδιά επικράτησε 3-0 του Χρυσού και πέρασε στον τελικό όπου περιμένει τον αντίπαλο της που θα βγεί από μπαράζ. Συγκεκριμένα το δεύτερο ματς ανάμεσα στα Καλά Δένδρα με τον Εθνικό Σιδηροκάστρου ήρθε ισόπαλο 1-1, όπως και το πρώτο ματς 2-2. Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε τρίτο ματς που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα, όπου η ημερομηνία θα οριστεί από την διοργανώτρια αρχή.

Στην Δράμα όπου περιμένει να μάθει αντίπαλο ο Ορέστης Ορεστιάδας αφού εκεί θα ταξιδέψει στην πρεμιέρα, δυο αγωνιστικές πριν το φινάλε, στην κορυφή η μάχη καλά κρατεί με κερδισμένη της αγωνιστικής την Προσοτσάνη και τον Ορφέα Χωρίστης που επικράτησε της πρωτοπόρου Δόξας Βώλακα με την διαφορά μεταξύ των τριών ομάδων να είναι μόλις ένας βαθμός ενω την τελευταία αγωνιστική έχουμε το Προσοτσάνη – Βώλακας. Στην βαθμολογία η Προσοτσάνη συνέτριψε με το εξωπραγματικό 9-0 την ουραγό Καλή Βρύση και ανέβηκε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+45 έναντι +38 του Βώλακα) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ μόλις έναν βαθμό πίσω ακολουθεί η Χωριστή.

Τέλος στην Θεσσαλονίκη μια αγωνιστική απομένει για την λήξη των πλει οφ με τρεις ομάδες να διεκδικούν το τίτλο και καμιά να μην κερδίζει στα ντέρμπι κορυφής. Η πρωτοπόρος Νίκη Ευκαρπίας παραχώρησε λευκή ισοπαλία κόντρα στον τέταρτο Ιωνικό Διαβατών που ήθελε μόνο νίκη για να ξαναμπεί στο κόλπο, ενώ στο άλλο ντερμπι η ΑΕ Ευόσμου έμεινε στο 1-1 με την Αναγέννηση Επανομής. Οι δυο ομάδες μπορεί να είναι στο -1 από την κορυφή, αλλά η Επανομή πανηγυρίζει, διότι με νίκη της επί αδιάφορης βαθμολογικά Δόξας Ασσύρου την τελευταία αγωνιστική θα πάρει την άνοδο, αφού αναμετρώνται την ίδια ώρα η Νίκη Ευκαρπίας με την ΑΕ Ευόσμου.

Αναλυτικά:

ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-26η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (τελική βαθμολογία)
1. Ορφέας Ελευθερούπολης 70 (70-11)
2. Αρης Πηγών 67 (73-17)

ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ-28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2 ακόμα)
1. Προσοτσάνη 59 (63-18)
2. Δόξα Βώλακα 59 (53-15)
3. Ορφέας Χωριστής 58 (44-16)

ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ (ΠΛΕΙ ΟΦ- ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ- β’ αγώνες)
Πυθαγόρας Καλών Δένδρων – Εθνικός Σιδηροκάστρου 1-1 (2-2) (πάμε σε τρίτο αγώνα)
Ηρακλής Αμμουδιάς – ΑΕ Χρυσού 3-0 (3-1)  

ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΛΕΙ ΟΦ)- 8η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1 ακόμα)
1. Νίκη Ευκαρπίας 31 (+9)
2. ΑΕ Ευόσμου 30 (+11)

3. Αναγέννηση Επανομής 30 (+7)
4. Ιωνικός Διαβατών 26
5. Ακρίτες Συκεών 27