Η γιορτή των «δελφινιών» έρχεται στην Ορεστιάδα!

Την Κυριακή 30/4/2023 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο Ν. Ορεστιάδας η διοργάνωση: «1η Ανοιξιάτικη Γιορτή Κολύμβησης Μικρών Δελφινιών» με τη συμμετοχή ομάδων της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι αγώνες αυτοί απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών που εντάσσονται στα αναπτυξιακά τμήματα των ομάδων.

Η πρόεδρος του Νηρέα Ορεστιάδας, Φωτεινή Καφετζή δήλωσε:

«Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δοθεί μια ευκαιρία στους «μικρούς» κολυμβητές να αγωνιστούν στο άθλημα που αγαπούν μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία, να γνωρίσουν παιδιά από άλλες ομάδες και να πραγματοποιηθεί μια επίδειξη ικανοτήτων στα πλαίσια ανάπτυξης και προόδου των ακαδημιών κολύμβησης.

Μετά από μια παύση διοργανώσεων και εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό το να δοθεί ένα κίνητρο στα παιδιά που αποτελούν τη βάση και το μέλλον του αθλήματος, να αγαπήσουν ακόμα πιο πολύ αυτό που κάνουν μέσα και από «αγώνες» και να συνεχίσουν με περισσότερο μεράκι και θέληση.
Οι ακαδημίες (όπως και τα παιδιά στη μικρή πισίνα) αποτελούν δομικό συστατικό των συλλόγων κολύμβησης, και είναι απαραίτητο να κρατηθούν τόσο σε εγρήγορση όσο και σε μια διαδικασία μύησης στον ευγενή αγωνιστικό χώρο της κολύμβησης.

Η ανάπτυξη του αθλήματος της κολύμβησης, βασίζεται σε αυτά τα τμήματα και πρέπει να δίνονται ευκαιρίες να δείχνουν τόσο οι προπονητές τη δουλειά τους όσο και οι μικροί κολυμβητές την πρόοδο τους.

Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί μια όμορφη διοργάνωση, ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων όσους συλλόγους μας στηρίξουν με την παρουσία τους και ευχόμαστε να καθιερωθεί αυτή η γιορτή κολύμβησης για τις ακαδημίες μας κάθε Άνοιξη.

Με εκτίμηση για το ΔΣ Νηρέα Ορεστιάδας
η Πρόεδρος
Φωτεινή Καφετζή»