Δολοφονία Άλκη: Κατέθεσε στην δίκη ιατροδικαστής από την Θράκη ως τεχνική σύμβουλος της υπεράσπισης

Με τους μάρτυρες υπεράσπισης της κατηγορίας συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δυο φίλων του τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 από χούλιγκαν του ΠΑΟΚ στην περιοχή της Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη κατέθεσε η ιατροδικαστής από την ιατροδικαστική υπηρεσία Θράκης Κατερίνα Αποστολίδου – τεχνική σύμβουλος κατηγορουμένου στην οποία ζητήθηκε από συνήγορο κατηγορουμένου να εκφέρει την άποψή της για την ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο του αδικοχαμένου 19χρονου, αλλά και για τα τραύματα που έφεραν οι δυο φίλοι του.

«Στην ιατροδικαστική έκθεση περιγράφεται ότι στον αριστερό μηρό φέρει δυο τραύματα ενώ είναι ένα διαμπερές τραύμα με πύλη εισόδου και πύλη εξόδου. Σε όποια ιατροδικαστική του κόσμου το στείλετε θα σας πει ότι είναι ένα διαμπερές τραύμα», ανέφερε σύμφωνα με το thestival η ιατροδικαστής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης εκφράζοντας ορισμένες διαφωνίες της για την ιατροδικαστική έκθεση της Λήδας Κοβάτση που εξέτασε την σορό του Άλκη, σε αντίθεση με την μάρτυρα υπεράσπισης. Υπενθυμίζεται ότι η κα Κοβάτση είχε διαπιστώσει δυο τραύματα στον αριστερό μηρό.

Η ίδια εκτίμησε ότι ο 19χρονος αν δεν είχε το τραύμα στην μηριαία αρτηρία πολύ πιθανότατα να ζούσε. Η κα Αποστολίδου πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ιατροδικαστής να προκαλέσει κάκωση στη σορό». Αναφορικά με τις κακώσεις κεφαλής στον Άλκη σημείωσε ότι δεν διαπιστώνει χτυπήματα με ράβδο αλλά από θλώντα όργανα. «Θλώντα θεωρούμε και τις γροθιές και τις κλωτσιές. Αν είχε χτυπηθεί από ράβδο θα είχε σκιστεί το δέρμα», επισήμανε.

Η ιατροδικαστής σημείωσε ότι ο 19χρονος κατέληξε από αιμορραγία. «Στον Άλκη έχουμε δυο ρωγμώδη κατάγματα. Αν είχε μόνο εγκεφαλική κάκωση θα πήγαινε στο νοσοκομείο κι θα έπαιρνε αγωγή. Έχω δει εγκεφαλικές κακώσεις βαρύτερες που φτάνουν στο νοσοκομείο και μετά εξελίσσονται. Δεν βλέπω ακατάσχετη εγκεφαλική αιμορραγία στον Άλκη», υπογράμμισε. Τόνισε ότι ο Άλκης Καμπανός δέχτηκε χτυπήματα στα χέρια από ράβδο. «Πρόκειται για αμυντικά τραύματα. Προσπαθούσε να προστατέψει το κεφάλι του», ανέφερε η ιατροδικαστής.