Επέτειος: Πέντε χρόνια μετά την περήφανη άνοδο στη Volley League η ΑΕ Κομοτηνής ξαναπαίζει με την ΧΑΝΘ για την Α2 Ανδρών

Ηταν 1η Απριλίου του 2018, όταν ΑΕ Κομοτηνής και ΧΑΝΘ «διασταύρωναν» τα ξίφη τους για μία θέση στην Volley League, στον τελικό ουσιαστικά του Βορείου Ομίλου της Α2 Ανδρών που φιλοξενούνταν στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» της Αλεξανδρούπολης.

Νικήτρια τότε αναδείχθηκε η ομάδα της Κομοτηνής με 3-1 σετ, με αποτέλεσμα να ανέβει μετά από δυο δεκαετίες στα μεγάλα σαλόνια της Α1 Ανδρών, ωστόσο πλέον το «πλήρωμα» του χρόνου έφερε τις δύο ομάδες ξανά στην Α2 (που είναι πλέον δυο κατηγορίες πιο κάτω, αφού μεσολαβεί και η Pre League) χωρίς να κυνηγάνε κάτι το αξιοσημείωτο φέτος.

Ωστόσο στην επέτειο αυτής της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΑΕ Κομοτηνής και ΧΑΝΘ, η μοιρα θα φέρνει έτσι ώστε οι δυο ομάδες να αναμετρώνται αυτήν την ίδια μέρα σε επίσημο παιχνίδι, το οποίο θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου στο ΔΑΚ Κομοτηνής.

Η ΧΑΝΘ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 45 βαθμούς και έναν αγώνα περισσότερο από τον πρωτοπόρο Εθνικό Αλεξανδρούπολης, που έχει 50 και έχει ουσιαστικά αγκαλιάσει τον τίτλο του πρωταθλητή στον όμιλο αυτόν της Α2 Ανδρών. Η ΑΕ Κομοτηνής συγκατοικεί στην 4η θέση με τον Έβρο Σουφλίου με 29 βαθμούς και κάνει την δική της προσπάθεια για την είσοδο στην τετράδα.

Και όλα αυτά, πέντε χρόνια μετά το μεταξυ των δυο ομάδων ματς που έκρινε μια άνοδο στην Volley League…