Ανοιξε τον χορό των μεταλλίων για την Ελλάδα στο Πιεντιλούκο η Εβρίτισσα Σοφία Δαλίδου

Πληθώρα μεταλλίων για τους έφηβους και τις νεανίδες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη Διεθνή Ρεγκάτα που διεξάγεται στη λίμνη Πιεντιλούκο της Ιταλίας, με απολογισμό τρία ασημένια και ένα χάλκινο.

Μάλιστα, τον “χορό” των μεταλλίων στην διεθνή κωπηλατική διοργάνωση ξεκίνησε για τα ελληνικά χρώματα μια Εβρίτισσα, η Σοφία Δαλίδου, που κατέκτησε το χάλκινο στον τελικό του σκιφ νεανίδων, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Η Δαλίδου πέρυσι είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Εφήβων – νεανίδων έχοντας ως παρτενέρ την Στυλιανή Νατσιούλα στο διπλό σκιφ, ωστόσο πλέον αποδεικνύει ότι μπορεί και μόνη της να φέρνει μεγάλες διακρίσεις. Δεν επιλέχθηκε τυχαία άλλωστε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αλλά και από τις ξένες ως ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια του ελληνικού αθλητισμού σε όλα τα σπορ.

Μεγαλωμένη στον Βόλο αλλά με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, καθότι βέρος Αλεξανδρουπολίτης ο πατέρας της Στάθης, η Σοφία Δαλίδου ήταν εκείνη που άνοιξε τον δρόμο για μια άκρως επιτυχημένη ημέρα για τα ελληνικά κουπιά.

Συνολικά οκτώ μετάλλια εκ των οποίων 2 χρυσά, 5 ασημένια και ένα χάλκινο κατέκτησαν τα ελληνικά πληρώματα στους 11 τελικούς της 1ης μέρας της Διεθνούς Ρεγκάτας Κωπηλασίας στο Πιεντιλούκο της Ιταλίας. Και τα δυο χρυσά ήρθαν στα κορίτσια και μάλιστα στα ελαφρά βάρη στο σκιφ και το διπλό, ενώ ασημένιος αναδείχθηκε ο ολυμπιονίκης μας Στέφανος Ντούσκος αλλά και ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης Αντώνης Παπακωνσταντίνου.

ΧΡΥΣΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ :
Διπλό ελ βαρών (γ): Μ.Κοντού-Ζ.Φίτσιου
Σκιφ ελ βαρών (γ): Ε.Αναστασιάδου

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:
Σκιφ Ανδρών: Σ.Ντούσκος
Διπλό ελ βαρών (α): Π.Γκαϊδατζής-Α.Παπακωνσταντίνου
Σκιφ εφήβων: Παναγιώτης Μακρυγιάννης
Διπλό σκιφ (ε): Ν. Χωλόπουλος-Δ.Παπάζογλου
Δίκωπος άνευ (ε): Β.Κωστούλας-Δ.Κούτρας

ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ:
Σκιφ νεανίδων: Σοφία Δαλίδου