Γ’ Εθνική: Η ΕΠΟ υποβιβάζει τον Ορφέα Ξάνθης αν και ευνοείται στην τριπλή ισοβαθμία

Στην 10η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στον υποβιβασμό στα τοπικά πρωταθλήματα, έχει η επίσημη ΕΠΟ τον Ορφέα Ξάνθης στην βαθμολογία που έχει αναρτημένη στην ιστοσελίδα της από τον Α’ Ομιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, μετά την συμπλήρωση 24 αγωνιστικών.

Ο Ορφέας Ξάνθης έχει 30 βαθμούς, όσους και οι Βύρωνας Καβάλας και Πανδραμαϊκός. Με βάση ωστόσο την βαθμολογία που παρουσιάζει η ΕΠΟ, η ομάδα της Δράμας είναι στην 8η θέση, αυτή της Καβάλας στην 9η που είναι πάνω από την «διακεκαυμένη ζώνη» και οι Ξανθιώτες στην 10η, δηλαδή στην 6η θέση από το τέλος που οδηγεί στις τοπικές κατηγορίες.

Ωστόσο η βαθμολογία αυτή είναι λάθος. Με βάση τον ΚΑΠ στις τριπλές ισοβαθμίες σχηματίζεται νέα βαθμολογία με βάση τα αποτελέσματα των ισοβαθμούντων ομάδων και όποιος έμπαινε στην διαδικασία να το ψάξει, θα διαπίστωνε ότι ο Ορφέας Ξάνθης υπερτερεί και των άλλων δύο μακεδονικών ομάδων.

Αραγε η ΕΠΟ μπορεί να απαντήσει για τον λόγο που στην επίσημη βαθμολογία που παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα της, έχει ένα τόσο καταφανέστατο λάθος που αδικεί την θρακιώτικη ομάδα;

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

8η αγωνιστική: Βύρων Καβάλας – Ορφέας Ξάνθης 1-1
9η αγωνιστική: Πανδραμαϊκός – Βύρων Καβάλας 2-0
10η αγωνιστική: Ορφέας Ξάνθης – Πανδραμαϊκός 2-1
23η αγωνιστική: Ορφέας Ξάνθης – Βύρων Καβάλας 1-0
24η αγωνιστική: Βύρων Καβάλας – Πανδραμαϊκός 2-0
25η αγωνιστική: Πανδραμαϊκός – Ορφέας Ξάνθης ???

Η σωστή επιμέρους βαθμολογία είναι:
8η θέση: Ορφέας Ξάνθης 7 βαθμοί (4-2 τέρματα)
9η θέση: Βύρων Καβάλας 4 βαθμοί (3-4 τέρματα)
——————————————————-
10η θέση: Πανδραμαϊκός 3 βαθμοί (3-4 τέρματα)