Υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν – Αβέβαιο το αυτοδιοικητικό του μέλλον

Την παραίτησή του κατέθεσε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δήμαρχος επικαλέστηκε λόγους υγείας, υποβάλλοντας έγγραφη παραίτηση.

Επί της ουσίας, ο δήμαρχος δεν ασκούσε τα καθήκοντά του τους τελευταίους μήνες, απουσιάζοντας από το Δημαρχείο, τα Δημοτικά Συμβούλια, αλλά ακόμη κι από την πρόσφατη εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Τα τελευταία χρόνια είχε ανοίξει κόντρες με πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς, συλλόγους και δημότες, προβάλλοντας αστοιχείωτες κατηγορίες δημόσια, ακόμη και περί σύστασης εγκληματικών οργανώσεων. Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε διαγράψει αντιδημάρχους και στενούς συνεργάτες του», σχολιάζει η εφημερίδα «Χρόνος».

Ο Οντέρ Μπουμίν, δικηγόρος στο επάγγελμα, έχει διατελέσει ποδοσφαιριστής, προπονητής και διαιτητής στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θράκης, πριν τον κερδίσει η πολιτική. Πριν εκλεγεί δήμαρχος Ιάσμου είχε εκλεγεί και Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μετά την παραίτηση, η οποία πρέπει να γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, το αυτοδιοικητικό του μέλλον παραμένει με ερωτηματικό.