Παράταση στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Ξάνθη με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου του 2023 παρατείνεται η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ΠΑΕ Ξάνθη, σύμφωνα με νέο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε, μιλώντας στην πρωινή ραδιοδωνική εκπομπή του Κοσμά Γεωργιάδη στον ραδιοφωνικό σταθμό της Ξάνθης Star ο νομικός Κωνσταντίνος Ψωμάς, που ηγείται ουσιαστικά της προσπάθειας επανεκκίνησης του ΑΟΞ μέσω του Ερασιτέχνη.

Η απόφαση αυτή σημαίνει ουσιαστικά ότι με τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας δεσμευμένα, συμπεριλαμβανομένων του γηπέδου των Πηγαδίων Xanthi FC Arena, του προπονητικού κέντρου αλλά και των γραφείων της ομάδας, δεν μπορεί να υπάρχει καμία ελπίδα ουσιαστικής αναβίωσης της ΠΑΕ αλλά έστω και αξιοποίησης από τον Ερασιτέχνη της περιουσίας της (επαγγελματικής) ομάδας.

Ουσιαστικά, εφόσον πράγματι υπάρχει στόχος τη νέα σεζόν ο ΑΟΞ να δώσει το «παρών» ως ομάδα σε κάποιο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, αυτό πλεον είναι μονόδρομος να γίνει μέσω του Ερασιτέχνη, προφανώς με έδρα το γήπεδο του ΑΟΞ μέσα στην πόλη και όχι στα Πηγάδια, με τον Ερασιτέχνη σε πρώτη φάση να μην έχει την παραμικρή δυνατότητα να «εισπράξει» από περιουσιακά στοιχεία της ΠΑΕ ακόμα και αν κινήσει (ως έχει δικαίωμα αλλά και υποχρέωση) διαδικασίες πτώχευσής της.

Επιπλέον, αυτή η αποκάλυψη φαίνεται να βάζει «ταφόπλακα» και στις όποιες ελπίδες δημιουργληθηκαν από τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν την Δευτέρα από τις Σέρρες και ήθελαν την ομάδα του Πανσερραϊκού να έχει πρόθεση να δηλώσει ως (δεύτερη) έδρα τη νέα σεζόν στην Super League 1 όπου πιθανότατα θα προβιβαστεί τα Πηγάδια της Ξάνθης. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι αν ο Μπιλ Πάπας αθωωθεί στις εν εξελίξει δικαστικές του διαμάχες στην Αυστραλία και αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του, όλα είναι πιθανά…