Γ’ Εθνική: Πληγώθηκε στο 96′ με τρομερό buzzer beater ο Ορφέας Ξάνθης από το Παραλίμνιο αλλά ανέβηκε οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού

Tην ευκαιρία να πάρει βαθμολογική διαφορά τριών βαθμών από την ζώνη υποβιβασμού και να πετύχει την πρώτη του νίκη σε 14 αναμετρήσεις κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου απώλεσε ο Ορφέας Ξάνθης που ισοφαρίστηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων μένοντας στο 1-1 και χάνοντας δυο πολύτιμους βαθμούς 6 αγωνιστικές πριν το φινάλε του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Το παιχνίδι όπως και στο ματς με τον Βύρωνα ξεκίνησε ιδανικά για τους Ξανθιώτες με γρήγορο γκολ στην πρώτη τους ευκαιρία, μόνο που δυστυχώς αυτό δεν είχε θετική κατάληξη κόντρα στον «κακό τους δαίμονα», αφού οι Σερραίοι κράτησαν το αήττητο και στην 7η σεζόν που οι δυο παλαιότερες ομάδες της κατηγορίας μετά το Νέστο Χρυσούπολης αναμετρώνται στην Γ’ Εθνική.

Μόλις στο 6΄λεπτό ο Κουκουρίγκος που επέστρεψε μετά την απουσία του στο ματς με τον Βύρωνα με πολύ δύσκολο ψαλιδάκι αφού η μπαλα από κακό διώξιμο των αμυντικών δεν σηκώθηκε ψηλά έκανε το 1-0, με τον τερματοφύλακα Κουτσοβασίλη να μην μπορεί να αντιδράσει αν και το σουτ του Θεσσαλονικιού επιθετικού που σημείωσε το πέμπτο του φετινό τέρμα δεν ήταν και πολύ δυνατό.

Οι Σερραίοι προσπάθησαν για την ισοφάριση αλλά δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν αφού ο Γεωργιάδης και ο Κουτσοβασίλης δεν βρήκαν την μπάλα όπως θα ήθελαν με το κεφάλι τους. Στο 32′ μετά από μια ωραία προσπάθεια του Ιωαννίδη και ασίστ στον Τορομανίδη αυτός δεν βρήκε την μπάλα όπως συνηθίζει και σούταρε ψηλά αουτ, ενώ στο 37′ ο Ορφέας έχασε μια τρομερή ευκαιρία να καθαρίσει το ματς όταν Κουκουρίγκος πλάγια σχεδόν στην μικρη περιοχή έδωσε στον Τορομανίδη αυτός την έστρωσε πίσω στον Ιωαννίδη που αφύλακτος έπιασε δυνατό σουτ αλλά πάνω στον ετοιμοπόλεμο Φώτη Κουτσοβασίλη που εκτινάχθηκε και έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ δείχνοντας την κλάση του στα 34 του με πάνω 40 ματς στην Α’ Εθνική με την Κέρκυρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Απόλλωνας πάλι πίεσε αλλά και έδειξε αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια όπως κάνει σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα με κυριότερη την κεφαλιά του Τσομαχασβίλι στο 53′ αλλά αυτή αν και ανενόχλητος ο Σερραίος μπακ δεν ανησύχησε τον νεαρό Γεωργιάδη. Ο Ορφέας μάλιστα στο 54′ εχασε νέα μεγάλη φαση όταν ο Τορομανίδης έσπασε το τεχνικό οφ σαιτ κοντά στο κέντρο αλλά κόπηκε γρήγορα από τους αμυντικούς στην ωραία αυτή αντεπίθεση, Οι Ξανθιώτες έχοντας σε καταπληκτική μέρα τον δραστήριο Ιωαννίδη απείλησαν αλλά αυτός αρχικά στο 75′ παρά την ωραία του προσπάθεια δεν επιασε το σουτ όπως θα ήθελε στέλνοντας αουτ την μπάλα, ενώ στο 82′ ήταν και μοιραίος αφού δεν εκμεταλλεύτηκε οτι η μπαλα έφτασε μετά την προσπάθεια του Πασχαλάκη και την παρέμβαση του Κουτσού σε πλεονεκτική θέση αλλά σούταρε αφύλακτος σχεδόν σε κενό τέρμα συρτά αουτ από το αριστερό δοκάρι του Κουτσοβασίλη.

Και όπως είπε προφητικά προ ημερών ο Χατζημεστής μετά το ματς με τον Βύρωνα στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, ο Ελέζι στο 96′ με buzzer beater, αφού ξεμαρκαρίστηκε υπέροχα με ωραία τρίπλα σουταρε εκτός περιοχής συρτά και δυνατά νικώντας τον Γεωργιάδη ισοφαρίζοντας σε 1-1, με τους Ξανθιώτες να διαμαρτύρονται στην διαιτητή Μυλοπούλου κράτησε τόσα λεπτά καθυστερήσεων.

Μετά από καιρό ο Ορφέας ανέβηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη με 30 βαθμούς αφήνοντας από κάτω του το Άβατο που ηττήθηκε στην Χαλάστρα, ωστόσο η δυο βαθμολί που χάθηκαν ίσως αποδειχτούν καταστροφικοί για την δύσκολη συνέχεια και του νέου «τελικού» την Κυριακή στη Δράμα με τον Πανδραμαϊκό. Από την άλλη οι Σερραίοι έφτασαν τους 39 βαθμούς και ανέβηκαν τέταρτοι πάνω από τον Πανθρακικό υποδεχόμενοι τον ουραγό Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου.

Διαιτητές οι Μυλοπούλου, Γεωργαντέλης από την ΕΠΣ Καβάλας και ο Παυλίδη από την ΕΠΣ Δράμας (φώτο thraki.com.gr)

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Λ. Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος (46′ Καλαϊτζόπουλος), Κουκουρίγκος (92′ Αχμετ Κόντο), Κουτσός, Ιωαννίδης (95′ Σωτηράκογλου), Τορομανίδης, Πασχαλάκης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ(Ν. Καραμπετάκης): Κουτζαβασίλης Φ., Κιουτσεκτσίδης (87′ Μπόμπορας), Τσομαχασβίλι, Ι. Κουτζαβασίλης (67′ Πέτρου), Τζελίδης, Κωνσταντινίδης (40′ Τζαμπέγια), Γεωργιάδης (87′ Καραμπατάκης), Β. Καρυοφύλλης, Γκέκας, Ελέζι, Παπαδόπουλος (40′ Γάκης)