Μεγάλη νίκη – πρόκριση για τα κορίτσια του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης στα Γιαννιτσά! Πέρασαν στην Γ’ φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου

Πραγματοποιώντας με εντυπωσιακή εμφάνιση τα κορίτσια του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης νίκησαν το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Μετά από τις πρωτιές στο Νομό Ξάνθης αλλά και στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης αντιμετώπισαν τις μαθήτριες του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών τις οποίες και κέρδισαν με 4-1. Οι «Θρακιώτισσες» άνοιξαν το σκορ στο 11′ με γκολ της Καλτσά ενώ πέντε λεπτά μετά στο 16′ η Σαμαρά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας της.

Η γηπεδούχος ομάδα μείωσε με πέναλτι στο 25′ με την Θωμοπούλου, ωστόσο το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης πέτυχε άλλα δύο γκολ στο 43′ και στο 52′ και πάλι με την Καλτσά και πήρε εμφατική πρόκριση.

Με τη νίκη αυτή τα κορίτσια προκρίθηκαν στην Γ’ φάση του Πανελλήνιου Σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και εκεί θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Δυτικής Μακεδονίας – Ηπείρου.

Για το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης αγωνίστηκαν οι μαθήτριες: Γιαννέλη, Καλτσά, Καραβασιλειάδου, Καραμανάβη, Λεντζάκη, Μαχαίρα(55′ Στάμου), Ράικου, Σαμαρά, Σκουμπρή, Τονικίδου(40′ Σαρή), Χαριτίδου με προπονητή τον Τρύφωνα Τερζόγλου.

Για το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών αγωνίστηκαν οι μαθήτριες: Κανάνι, Ζήση, Θεοδοσιάδου(50′ Δούμτση), Καπουσούζη, Κορυφίδου, Ζουμπουρτικούδη, Αβραμιδου Σ., Μαυρομάτη, Τσούφη(36′ Χατζηιωαννίδου), Αβραμίδου Α., Θωμοπούλου.