Γ’ Εθνική: «Κάστρο» το γήπεδο του ΑΟΞ για τον Ορφέα νίκησε με Πασχαλάκη και τον Βύρωνα

Σε ένα μέτριο ματς κυρίως στο πρώτο μερος με λίγες ευκαιρίες ο Ορφέας Ξάνθης πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη με 1-0 κόντρα στον πολύ καλό Βύρωνα που σε έναν ακόμα αγώνα εαν και άξιζε επέστρεψε χωρίς βαθμολογική συγκομιδή στην Καβάλα.

Ο Ορφέας Ξάνθης στην πρώτη ευκαιρία της αναμέτρησης ανοιξαν το σκορ με έξυπνο συρτό διαγώνιο σουτ του Πασχαλάκη από πάσα του Μαυρόπουλου που νίκησε τον έμπειρο Αθανασίου που αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε όυτε να πέσει προς την μπαλα με τον πρωην παίκτη του ΑΟΞ να σημειώνει το τέταρτο φετινό του τερμα. Στο 15′ οι Καβαλιώτες κέρδισαν πέναλτι σε χέρι μετά από κακή αντίδραση του Σωτηράκογλου, αλλά ο Γρηγόρης Παπαδόπουλος έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Ορφέα αν και ξεγέλασε τον Γεωργιάδη που έπεσε στην αριστερή γωνία βλέποντας την μπάλα ωστόσο να μην καταλήγει στα δίχτυα του. Ένα καλό σουτ του Κατρανίτσα που δεν ανησύχησε τον Αθανασίου ήταν η μοναδική φάση σε ένα ημίχρονο που θα ξεχάσουμε γρήγορα.

Το δεύτερο μέρος με εξαίρεση το τέλος της αναμέτρησης ο Βύρωνας είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς έχασε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να σημειώσει το γκολ της ισοφάρισης αρχικά με τον Παπαδόπουλο που κόπηκε στο 55′ από τον Τζαμπάζ και στην συνέχεια με τον Πτηνόπουλο στο 58′ με κεφαλιά από κόρνερ του Παπαδόπουλου που πέρασε μόλις αουτ. Στο 60′ ο Τουμανίδης ανενόχλητος με κεφαλιά από την σέντρα Παπαδόπουλου έστειλε την μπαλα στο αριστερό δοκάρι, ενω και σουτ του Καρίπογλου δεν ανησύχησε τον Γεωργιάδη. Ο Βύρωνας συνέχισε να πιέζει έχασε μια ευκαιρία με τον Ιβανίδη με τον Ορφέα με την σειρά του να γίνεται επικίνδυνος με τους Κατρανίτσα σε απ’ ευθείας μακρινό φαουλ, σε σουτ του Πασχαλάκη στο 88′ και με ωραία προσπάθεια και σουτ του Τορομανίδη στο 90′ με τον Αθανασίου ωστόσο να διώχνει τις προσπάθειες των παικτών του Ορφέα (φωτο thraki.com).

Πλέον ο Ορφέας Ξάνθης έπιασε στους 29 βαθμούς τον Άρη Αβάτου με τις δυο σερί νίκες στην έδρα του όπου έχει 6 συνολικά και είναι αήττητος 8 αγώνες (4 νικες και ισοπαλίες), θέλει να διευρύνει το σερί αφού υποδέχεται την Τετάρτη σε ένα σημαντικό ματς τον αδιάφορο αλλά δυνατό Απόλλωνα Παραλιμνίου και την Κυριακή πάει στην Δράμα να αντιμετωπίσει τον Πανδραμαϊκό που και αυτός έχει μπλέξει σε περιπέτειες.

Από την αλλη ο Βύρωνας Καβάλας με μόλις 27 βαθμούς που είναι λίγοι σε σχέση με τιος εμφανίσεις του την Τετάρτη φιλοξενεί τον Πανδραμαϊκό που προπονούσε ο Καζεπίδης και την Κυριακή ταξιδεύει στην Μηχανιώνα.

Την αναμέτρηση διεύθυναν οι Γκαϊτατζής, Τζιερτζίδης και Παυλίδης όλοι τους από την ΕΠΣ Δράμας,

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Γεωργιάδης, Χακή Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Σωτηράκογλου (67′ Αχμετ Κόντο), Λ. Παπαδόπουλος, Μαυρόπουλος, Παπαστεφάνου, Κουτσός, Μελισσόπουλος (37′ Ιωαννίδης), Τορομανίδης, Πασχαλάκης

ΒΥΡΩΝΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (Καζεπιδης): Αθανασίου, Τσερπές (89′ Μπουλγκουρίδης) , Ιβανίδης, Τουμανίδης, Γρ. Παπαδόπουλος, Π. Δερμιτζάκης (82′ Κουρτόγλου), Χαληλ Ιμπράμ Τανζού (46′ Ουζούνογλου), Πτηνόπουλος, Καρίπογλου, Σιδηρόπουλος (67′ Λουκοβίτης), Αντ. Δερμιτζάκης