Γ’ Εθνική: «Γιόρταζε» ο Άρης, «χόρευε» το Άβατο στη Θέρμη και …«καθάρισε» τον Θερμαϊκό στην μάχη της παραμονής

25η Μαρτίου ημέρα γιορτής για ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τον Άρη Θεσσαλονίκης αφού γιόρταζε τα 109 χρόνια της ίδρυσής του, και έτσι και ο Άρης Αβάτου γιορτασε και αυτός παίρνοντας νικη-χρυσάφι απέναντι σε μια ομάδα με ίδιους στόχους.

Οι Ξανθιώτες στο κακό γήπεδο της Θέρμης σε μια ηλιόλουστη και γιορτινή ημέρα ιδανική και για μπάλα επικράτησε επί του Θερμαικού με 1-3 σε ματς εξάποντο και ανέβηκε πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού αφήνοντας από κάτω του τους Θεσσαλονικείς βάζοντας τους σε μεγάλες περιπέτειες 7 αγωνιστικές πριν το φιναλε του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι χωρίς σε ένα ακόμα ματς τον έμπειρο φορ Σάκη Παπάζογλου έδειξαν πως έχουν πρόβλημα στο γήπεδο τους και παρά την φλύαρη πρωτοβουλία τους δέχτηκαν το 0-1 στο 26′ με σουτ του Αναγνωστόπουλου από πάσα του Τσάπαρη βάζοντας γρήγορα μπελάδες στην ομάδα του έμπειρου κόουτς και πρώην χαφ Αρη και ΠΑΟΚ Γιώργου Κουτση, Αυτό ήταν το πέμπτο τέρμα του Λαμιώτη φορ και φοιτητή του ΔΠΘ. Το ημίχρονο έμεινε 0-1 με τους γηπεδούχους κύριως με τον Λαλκοβιτς να προσπαθεί να βρει τον Δεινόπαππα χωρίς να ανησυχήσουν τον Θεοδοσιάδη.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε το ματς στο β’ μέρος με τον Γκαρνέτα που μπήκε ως αλλαγή να κάνει το 0-2 στο 85′ με το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα. Εκει πως φάνηκε πως όλα τελείωσαν ο νεαρός Σάλιαρης με κεφαλιά μείωσε σε 1-2, βάζοντας φωτιά στον αγώνα, αλλά στην αντεπίθεση ενω οι του Θερμαικού ήταν μπροστά για την ισοφάριση στο 95′ ο Τσάπαρης με το τρίτο του επίσης τέρμα στην σεζόν με σουτ το τελικό 1-3 δίνοντας και στην ομάδα του και το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας αφού είχε χάσει εντός έδρας στην Φελώνη με 0-1.

Πλέον ο Άρης Αβάτου με την τέταρτη εκτός έδρας νίκη του εφτασε στους 29 βαθμούς και την Τετάρτη επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη χωρίς άγχος για τον αγώνα στην Χαλάστρα με τον πρωτοπόρο Καμπανιακό που πλέον καίγεται μετά την ήττα στην Καβαλά, με τους κιτρινόμαυρους να δίνουν την προσοχή τους την Κυριακή στον νέο αγώνα – εξάποντο στην έδρα τους με τον Βύρωνα. Από την άλλη ο Θερμαϊκος που δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα του γνώρισε πέμπτη ήττα στην Θέρμη και δεύτερη στα τρια σερί που είχε σε αυτήν, ελπίζει πως την Τετάρτη στην Δράμα κόντρα στην Δόξα θα πάρει την έκτη εκτός έδρας νίκη του όπως έκανε προ δυο εβδομάδων κόντρα στον Πανδραμαικό.

Διαιτητές ήταν οι Παραδεισόπουλος, Μαυρογιώργης (ΕΠΣ Πιερίας) και Ζαχαριά (ΕΠΣ Καβάλας).

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΡΜΗΣ (Κούτσης): Σαββίδης, Μπάρδας, Κουρέλας, Παπαστεριανός, Τσιάτσιος (75′ Αθανασίου), Τσιούχας, Λάλκοβιτς, Αναστασιάδης (64′ Μουτζούρης), Σάλιαρης, Παπαδόπουλος (59′ Αθανασιάδης), Δεινόπαπας

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Μπεδρελής): Θεοδοσιάδης, Λεωντσάκος, Κουτσούμπας, Βασιλάκης (92′ Καραμανίδης), Ερτουλούλ (62′ Γκαρνέτας), Δ. Αγροκώστας (46′ Αναστασιάδης), Τσάπαρης, Ψεμματάς, Χασάνογλου (46′ Παπαχρήστου), Αναγνωστόπουλος (76′ Μουξιός), Κοντογιαννίδης